Contoh-contoh kejayaan transformasi fasad rumah dengan bantuan jendela untuk tingkap (kayu, logam, plastik). Jadikannya mudah dan cantik (+ Ulasan)

Shutters pada tingkap untuk vila berubah menjadi terperinci yang menarik, dihiasi dengan lukisan, butiran palsu atau ukiran. Ketahui spesies apa. Apa tujuan mereka. Dan apa jenis bahan untuk dipilih, agar tidak kecewa. Semuanya lagi dalam artikel itu.

Kandungan artikel ini:

Tujuan fungsian

Shutters untuk rumah negara tidak lagi berfungsi sebagai fungsi perlindungan, menjadi elemen hiasan sepenuhnya. Apabila memilih reka bentuk untuk bingkai tingkap yang menghias, mereka membuat keputusan terlebih dahulu tugas-tugas yang perlu dia lakukan agar tidak menonjol dari reka bentuk keseluruhan tapak.

Reka bentuk tradisional sebuah rumah moden

Reka bentuk tradisional sebuah rumah moden

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang Blinds pada tingkap (200+ Foto): Semua jenis reka bentuk untuk rumah anda

kembali ke menu ↑

Fungsi perlindungan

Tetingkap logam atau kayu mengurangkan kemungkinan penembusan di dalam rumah. Untuk melindungi daripada pencurian, mereka dilengkapi dengan kunci yang selamat dari dalam atau di luar. Tindakan pencuri akan menarik perhatian jiran, peretasan amaran. Struktur dengan kunci menjadi penghalang di hadapan pembukaan tingkap, lebih sukar untuk masuk ke dalam bangunan. Model yang diperbuat daripada kayu atau logam dengan sembelit akan merayu kepada penduduk musim panas yang meninggalkan rumah negara mereka tanpa pengawasan selama beberapa hari.

Selalunya pada penutup itu meletakkan kunci

Selalunya pada penutup itu meletakkan kunci

kembali ke menu ↑

Penjimatan tenaga di dalam rumah

Haba hilang melalui retak pintu dan bingkai tingkap, walaupun pemasangan tingkap berganda berlapis ganda tidak menghapuskan draf. Mengurangkan kebocoran tenaga terma akan membantu pemasangan injap ketat dengan ketat pada lubang tingkap. Pemeliharaan haba akan berfungsi sebagai pengancing model kayu semula jadi dengan minimum melalui-benang, dipasang mengikut peraturan.

Nah terus panas di rumah

Nah terus panas di rumah

kembali ke menu ↑

Perlindungan cahaya matahari

Dengan bantuantirai mengawal tahap cahaya dan teduh. Adalah disyorkan untuk menutup tingkap sepenuhnya dalam cuaca panas untuk mengurangkan kemasukan cahaya matahari ke dalam bilik. Pilihannya akan menarik kepada pemilik rumah yang dibina di sebelah selatan tanpa pokok tinggi.

Versi jendela tetingkap yang lebih moden

Versi jendela tetingkap yang lebih moden

kembali ke menu ↑

Hiasan

Shutters menggema perabot dan taman berhampiran rumah negara. Model kayu mudah dicat dengan warna-warna cerah, mewujudkan desa atau muzik negara gaya. Untuk memaparkan gaya rumah manor lama dengan penutup yang diukir, adalah disyorkan untuk memerintahkan mereka dari tukang kayu yang akan membuat bahagian kayu lama. Adalah menarik untuk melihat tetingkap logam dengan kemasukan hiasan tempa, menggambarkan bunga, daun atau haiwan.

Ia cukup untuk pemilik cat pintu dengan warna, memotong perhiasan bunga dengan jigsaw pada kanvas kayu. Pembinaan logam kelihatan besar-besaran, tetapi meninggalkan sedikit ruang untuk imaginasi.

Kecantikan dan kemudahan pertama

Kecantikan dan kemudahan pertama

Untuk rumah negara, model dipilih untuk fungsi yang diingini. Jika anda ingin membeli reka bentuk hiasan, adalah satu kesilapan untuk menghubungi tuan untuk penutup keluli mahal dengan sistem kunci bersepadu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih dan menggantung tirai pada tingkap plastik dan kayu? 220+ (Foto) di pedalaman dapur, bilik tidur, balkoni

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Mengikut jenis pembinaan

Sebelum menghias bingkai tingkap ditentukan dengan jenis model yang diperlukan. Harga dibezakan mengenai kerumitan pemasangan dan bahagian komponen, jumlah bahan yang dibelanjakan dan hiasan.

Harga bergantung kepada bahan

Harga bergantung kepada bahan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJI: Do-sendiri pemasangan tirai roller pada tingkap plastik: Yang terpenting adalah model pilihan yang kompeten

kembali ke menu ↑

Pembinaan buaian - klasik yang tidak berkesudahan

Ditubuhkan di rumah bergaya dua tingkat Scandinavia, rumah besar negara dengan facades hitam dan krim. Tingkap puteri dengan banyak hiasan - pilihan gaya Rusia, di mana dan melalui ukiran yang terukir dialu-alukan.

Fesyen kembali lagi

Fesyen kembali lagi

Struktur pada bukaan tetingkap yang tinggi dengan cangkuk ke dinding kelihatan cantik, sehingga penutup tidak terbanting melawan gusti angin atau draf. Apabila memasang model berat dipasang pada kedua-dua belah bingkai pada engsel.

Logam - selamat dan lebih tahan lama

Logam - selamat dan lebih tahan lama

Pandangan

Daun tunggal diperkukuh oleh bingkai tingkap. Apabila menutup, gunakan bahagian mengunci, yang dipasang ke seberang. Sesuai untuk rumah besar negara dalam gaya provensidihiasi dengan warna pastel dengan hiasan facades tiruan liar batu atau plaster mengikut jenis "kumbang kulit". Model disyorkan dibuat dari semula jadi kayu, tutup dengan varnis atau cat berwarna dengan pasir atau cat susu.
Pilihan yang cerah dan cantik

Pilihan yang cerah dan cantik

Double shutters - sering digunakan dalam reka bentuk rumah negara dan vila negara. Ini adalah dua kain kayu simetri yang dipasang pada kedua-dua belah pembukaan tingkap. Untuk mengunci kunci atau cangkuk khas dipasang di tengah, yang dipasang di dalam atau di luar bangunan.
Anda akan menyukai penutup ini.

Anda akan menyukai penutup ini.

Reka bentuk dua daun menekankan keaslian rumah-rumah dalam gaya klasik Itali, menarik dengan facades plastered atau bata, banyak bukaan tingkap dan teres yang luas.

Model pasang siap atau lipat membolehkan anda membuka tingkap sepenuhnya, separuh atau seperempat, mengawal tahap pencahayaan bilik. Adalah disyorkan untuk memasang di bukaan besar di kawasan, untuk membuat beberapa unsur mudah alih. Arkitek membangun lukisan rumah dengan penutup komposit yang diperbuat daripada keluli, kayu atau plastik untuk mencerminkan trend inovatif dalam reka bentuk. Pengudaraan semula jadi bangunan dipelihara dengan latar belakang perlindungan dari sinar matahari.
Reka bentuk lipatan untuk tingkap

Reka bentuk lipatan untuk tingkap

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: 265+ Foto gaya rumah - Facades perlu diingat

kembali ke menu ↑

Mengangkat bidai - bidai roller atau blind roller

Struktur mengangkat adalah louvers yang lipat di atas di bawah pengaruh mekanisme terbina dalam. Mereka melaksanakan fungsi penjimatan dan penjimatan tenaga, dengan harmoni bergabung dengan gaya bangunan, mengambil ruang yang minimum semasa pemasangan.

Rolling shutters mengambil ruang minimum.

Rolling shutters mengambil ruang minimum.

Pilihan warna untuk menggulung:

 • Warna asas beige, hitam, coklat melengkapi bahagian dalaman semula jadi, sering digunakan dalam reka bentuk rumah kayu balak atau kayu jenis chalet.
 • Reka bentuk klasik melibatkan pemasangan susu pengatup rolling, beige, gading atau gading.
 • Rumah-rumah jenis kotej dengan facade bata merah akan melengkapkan penutup pada warna merah jambu atau ruby.
 • Sekiranya anda ingin menyentuh perasaan suka bermain dan ringan, disarankan untuk merujuk kepada warna biru pirus, zamrud atau warna ungu.
 • Bangunan gaya berteknologi tinggi melengkapkan tirai dalam warna logam, gangsa atau perak.

Shutters dalaman lebih hiasan

Shutters dalaman lebih hiasan

Rolling shutters disyorkan untuk melukis warna mengulangi skala umum rumah negara, atau mengeluarkan palet seragam dengan naungan bumbung atau pangkalan.

kembali ke menu ↑

Shutters yang boleh ditanggalkan - untuk melindungi rumah daripada pencerobohan

Dipasang apabila ketiadaan pemilik, semasa ketibaan, mengeluarkan reka bentuk bukaan tingkap. Hiasan di tempat terakhir, perkara utama - sembelit kuat pada pintu, memelihara harta di rumah dari pencuri.

Pilihan ini untuk perlindungan yang boleh dipercayai

Pilihan ini untuk perlindungan yang boleh dipercayai

Pilihan alternatif untuk model luaran adalah struktur dalaman yang dibina di tengah-tengah bilik. Shutters dalaman dilengkapi dengan kunci keselamatan yang sama, tetapi mereka telah menyatakan fungsi hiasan. Model akan menyukai pemilik dengan pandangan ringkas, mereka membuka pada musim sejuk tanpa udara yang sejuk. 

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pemilihan bahan

Pengilang menghasilkan reka bentuk kayu, logam atau plastik. Pemilik rumah negara memilih swing atau model dalaman untuk kewangan, jumlah hiasan dan memasukkan, fleksibiliti.

Kebanyakan kayu semakin digemari

Kebanyakan kayu semakin digemari

kembali ke menu ↑

Struktur kayu

Untuk pengeluaran model kayu mengambil papan clapboard, papan atau bilah beralur. Daripada spesies kayu yang disyorkan linden atau pain, sekurang-kurangnya - oak, dengan kayu padat. Larch dianggap sebagai pilihan yang mahal. Baka lain tidak sesuai untuk diproses kerana ketidakstabilan kepada turun naik suhu, salji dan hujan.

Kelaziman model dijelaskan oleh beberapa kelebihan:

 • Banyak cadangan daripada firma reka bentuk. Pohon ini dapat diproses, di pasaran mereka menjual model segi tiga, persegi dan melengkung. Mereka digunakan cat dan varnis, lukisan dan ukiran, digabungkan dengan elemen logam.
 • Kawalan bilik pencahayaan. Pasang tali pinggang untuk cahaya meter, disyorkan untuk membuka separuh atau sepenuhnya untuk penginapan yang selesa.
 • Bahan mesra alam. Kayu menyumbang kepada penubuhan iklim mikro bilik, mengimbangi suhu dan kelembapan. Reka bentuk menjadi halangan dari habuk jalan, bising, draf.
 • Shutters dengan sekurang-kurangnya hiasan kelihatan mahal di kawasan pedalaman, adalah penyempurnaan mana-mana gaya rumah negara.

Lihatlah fasad yang mahal dan cantik

Lihatlah fasad yang mahal dan cantik

Struktur kayu memerlukan penyelenggaraan tahunan, yang dicat, agen varnis dan antijamur. Adalah disyorkan untuk memeriksa penutup pada awal musim bunga untuk penampilan acuan, perosak atau kulat untuk menghapuskan masalah, untuk menggantikan bahagian yang busuk.
Perlu cat setiap tahun

Perlu cat setiap tahun

Contoh cadangan menarik pereka:

 • Rumah negara bergaya chalet dihiasi dengan penutup kayu yang diukir. Angkat warna cat atau noda kayu dalam satu nada dengan asas, nasihatkan menggunakan nada coklat.
 • Penduduk musim panas yang tegas yang ingin merealisasikan impian tingkap kaca ke lantai, memohon struktur kayu besar ke seluruh permukaan dinding. Shutters dilipat ke bawah, bertukar menjadi teres di sekitar rumah. Apabila anda mengangkat sepenuhnya menutup bilik, menghalang akses kepada pencuri.
 • Tradisi Eropah terwujud dalam kesatuan pergolas dengan pintu kayu. Pergola membiarkan pendaki untuk melindungi rumah dari bunyi bising, cahaya matahari dan debu.
 • Peragaan gaya desa apabila memasang reka bentuk dengan pokok ukiran, rusa, burung. Pakar pemotongan paparan laser yang kompleks dalam bentuk sulaman kaum, ciri-ciri kawasan tersebut.

Pintu pelbagai pintu untuk hiasan

Pintu pelbagai pintu untuk hiasan

Sekiranya anda ingin menyembunyikan ikat dari mata bersinar, cat mereka untuk dipadankan dengan dinding, jika anda mahu menunjukkan semua kecantikan - cat dengan warna yang berbeza. Struktur dalaman palet cerah segera menarik perhatian tanpa memerlukan hiasan.

kembali ke menu ↑

Tetingkap logam

Struktur logam memberikan perlindungan terhadap penggodaman di rumah, walaupun mereka kelihatan berat. Apabila pemasangan, lembaran keluli, logam lembaran tergalvani, aluminium dan bahan yang sama yang menahan kakisan digunakan.

Berat berat tetapi lebih dipercayai

Berat berat tetapi lebih dipercayai

Tingkap rumah negara ditutup dengan pintu monolitik lembaran besi untuk memberikan perlindungan terhadap pencerobohan. Pilihan yang mahal - tirai pada bingkai logam dengan satu set selat tetap atau tetap antara uprights. Mereka menggabungkan mekanisme penguncian dari dalam atau dari luar, satu mekanisme dengan kunci yang selamat akan membantu mengurangkan kemungkinan membanting.

Mesti melindungi lubang tingkap yang ditempah unsur-unsur pada gril logam terbuka, melaksanakan fungsi hiasan dan pelindung.
Keluli tahan karat tidak kelihatan lebih teruk

Keluli tahan karat tidak kelihatan lebih teruk

Pembinaan aluminium mempunyai ciri-ciri hiasan, selalunya meniru injap kayu. Mereka melakukan fungsi hiasan, melindungi dari habuk dan matahari, tetapi tidak sama dengan kebolehpercayaan dengan penutup besi.

Pemilik rumah negara dihentikan oleh model model dan kategori harga, tetapi dengan perlindungan yang tepat terhadap kakisan dan karat, mereka mendapat perlindungan yang kuat dan tahan lama terhadap penembusan pencuri.

Tiruan kayu halus

Tiruan kayu halus

kembali ke menu ↑

Variasi plastik

Model plastik ringan tidak memerlukan tembok konkrit atau bata, mereka dipasang pada bingkai tingkap. Anggapkan pelbagai reka bentuk dengan tiruan logam dan struktur kayu, pelbagai warna dan sisipan hiasan.

Tingkap plastik tidak berguna untuk perlindungan rumah, digunakan secara eksklusif untuk tujuan hiasan. Minimum penjagaan adalah untuk mengelap debu dari permukaan, tidak perlu untuk pernis atau cat setiap musim.

Secara eksklusif melakukan fungsi dekoratif.

Secara eksklusif melakukan fungsi dekoratif.

Model bebas daripada ciri-ciri kelemahan logam dan kayu. Pemastautin musim panas secara berasingan memasang struktur tanpa bantuan daripada jiran. Sebelum membeli, adalah disyorkan untuk mengukur dengan tepat parameter bingkai tingkap agar tidak salah dengan dimensi pengatup.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan moden untuk tetingkap tetingkap

Tetingkap tetingkap

Idea untuk pembina rumah

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Pembinaan untuk pembukaan tingkap yang menghias lebih kerap digunakan dalam pembinaan perumahan pinggir bandar. Terhadap latar belakang pemasangan gulung logam di mana-mana warna pastel, tren itu kembali ke ayunan pintu kayu dengan banyak hiasan, reka bentuk dan ukiran. Shutters untuk rasa pemilik menyumbang kepada pemeliharaan iklim mikro rumah negara, menubuhkan rehat penuh dalam sejuk dan dimanakan.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 130 gambar)

7.1 Skor Jumlah
Memilih tetingkap pada tingkap

Apakah penutup yang baik ini? Mereka sekurang-kurangnya melaksanakan fungsi perlindungan. Dan jika mereka dalaman, mereka juga hiasan. Pertama, tentukan apa yang diperlukan dan untuk apa. Dan kami akan memperkenalkan anda dengan pelbagai jenis dan kelebihannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
5
Kebaikan
 • tetingkap kayu - kekuatan, rupa yang menakjubkan, pelbagai pilihan hiasan;
 • logam - perlindungan terhadap peretasan, hiasan dengan elemen besi tempa;
 • plastik - banyak model warna yang berbeza, kemudahan operasi dan pemasangan.
Cons
 • pokok itu tertakluk kepada rosak, rosak oleh kumbang kulit kayu, memerlukan lukisan;
 • logam - struktur berat mempunyai minimum sifat hiasan, harga tinggi;
 • plastik - tidak melindungi rumah dari kecurian.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk