Rumah di hutan: gaya mana yang terbaik untuk dipilih? 230+ (Foto) kesendirian dan keselesaan. Dan apa yang anda mahu?

Sebuah rumah di hutan menunjukkan kehidupan yang tenang dan diukur dengan alam semula jadi. Tugas utama pembinaan, reka bentuk rumah itu bukanlah percanggahan dengan persekitaran hutan di sekelilingnya, tetapi percubaan untuk menjadi sebahagian daripada sistem ini. Ini bukan sahaja melibatkan fasad luaran, tetapi juga ciri-ciri gaya di dalamnya. Rumah perlu disesuaikan untuk semua kemudahan seseorang, menyediakan keadaan hidup yang standard. Ketahui mengenai ciri-ciri pembinaan, kerumitan dalam pembinaan. Dan yang paling penting adalah lebih baik memilih gaya. Semuanya lagi.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri pembinaan

Rumah-rumah di hutan kebanyakannya terletak jauh dari tamadun, di mana, melangkah beberapa meter ke sisi, garis besar hutan bermula. Jadi, kebun sayur tradisional, bunga katil bunga boleh terletak bersebelahan dengan sayur-sayuran hutan. Ini boleh dipanggil kelebihan besar perancangan bebas struktur sedemikian, apabila terdapat peralihan yang lancar dan tidak dapat dilihat ke alam semula jadi.

Rumah di hutan: gaya mana yang terbaik untuk dipilih? 230+ (Foto) kesendirian dan keselesaan. Dan apa yang anda mahu?

Hutan hijau semulajadi terletak secara rawak, yang memerlukan membuat halaman mudah, tetapi bentuk geometri. Untuk menjadikan rumah sebuah pondok hutan, yang hanya dikelilingi oleh pokok-pokok dan rumput, perlu ditekankan. Di bawah keadaan semula jadi, semua perkara mesti dipercayai untuk hidup. Bangunan boleh dibuat semula jadi kayu, batu. Ia akan kelihatan mudah, dekat dengan alam semula jadi, dan boleh dipercayai. Jalan-jalan berhampiran bangunan boleh diletakkan di atas batu kasar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rumah dua tingkat dengan garaj - Ciri-ciri susun atur (180+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Ruang terbuka

Dari kesibukan bandar, bunyi bising, mata-mata di dalam apartmen dan rumah menutup tingkap dengan langsir. Tetapi, tinggal di dalam rumah di hutan tidak memerlukan ini, sebaliknya, keterbukaan ruang dialu-alukan di sini. Langsir langsir hanya akan menggelapkan bilik, dan menghalang penembusan sinaran cahaya. Tumbuhan hutan, pokok-pokok memberikan kegelapan semulajadi ruang.

Sayuran semulajadi diletakkan secara rawak.

Sayuran semulajadi diletakkan secara rawak.

Reka bentuk perumahan itu berbeza dari kotej klasik atau rumah di bandar. Dalam hal ini, pembinaan hutan mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Untuk akses yang lebih besar kepada cahaya, tingkap besar dan luas. Jika mereka membuka, ia akan menjadi tambah besar.
 • Kurangnya penebat bunyi. Bunyi semulajadi tidak mempunyai kesan yang luar biasa pada manusia.
 • Ia perlu untuk menjalankan penebat haba jika rumah itu akan digunakan sepanjang tahun. Ini disebabkan hakikat bahawa sumber pemanasan yang diimport adalah terhad.
 • Sekiranya mungkin, semua bukaan tetingkap dibuat telus, dengan bahagian gelongsor.Ini sedikit merumitkan reka bentuk, tetapi akan kelihatan sangat menarik. Di samping itu, ia membolehkan udara segar dan cahaya matahari menembusi maksimum di dalam rumah.

Kurang penebat bunyi

Kurang penebat bunyi

Dalam bangunan itu tidak perlu menghadkan dan menutup ruang persendirian. Tidak seperti kota, di sini, hanya jiran-jirannya adalah hutan dan penduduknya, dan mereka jauh lebih baik daripada struktur batu dan aliran kereta, orang-orang di jalanan. Di samping itu, kekurangan langsir pada tingkap secara visual meningkatkan ruang.

Bergantung pada tempat ia terletak, masih boleh menggantung langsir bermain dan tirai untuk perlindungan tambahan. Sekiranya angin yang kuat bertiup ke arah tingkap yang terbuka, ia akan membawa daun kering dan cawangan dengannya. Untuk tujuan ini, pembinaan di luar boleh dipasang untuk melindungi tingkap, tetapi ini adalah pilihan.
Adalah penting untuk mempertimbangkan semua ciri.

Adalah penting untuk mempertimbangkan semua ciri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Projek rumah satu tingkat yang indah dengan teres (175+ Foto). Ciri penempatan di laman web ini

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Dimensi dan reka bentuk

Reka bentuk di dalam dan di luar perlu dibezakan dengan kesederhanaan dan penghampiran maksimum ke bentuk semula jadi, julat warna. Ini difasilitasi oleh alam sekitar, reka bentuk ini adalah yang paling berjaya.

Dalam kes sedemikian, tingkap membuatnya besar

Dalam kes sedemikian, tingkap membuatnya besar

Menggunakan hanya bahan semulajadi, keramahan alam sekitar diperbaiki.. Di samping itu, kesederhanaan dalam reka bentuk boleh mengurangkan kos. Dengan reka bentuk perumahan sedemikian sempurna sempurna dalam bentuk, boleh dipercayai dan kasar pintu, tingkap, dan objek perabot. Di sini anda boleh menambah pelbagai barangan logam, produk palsu, seramik, perkakas kayu. Tetapi, semuanya perlu bersesuaian.

Tetapi sebuah rumah yang terletak di tengah-tengah hutan memerlukan peruntukan sumber ekonomi. Tidak seperti bandar-bandar, terdapat had untuk haba, air, elektrik. Dan ia tidak hanya bergantung kepada keadaan kewangan penduduk, tetapi juga keupayaan fizikal. Oleh itu, rumah dibuat ringan dan sederhana dalam saiz.
Hiasan rumah harus mudah dan mudah.

Hiasan rumah harus mudah dan mudah.

Oleh kerana integrasi yang ketat dengan ruang terbuka, penginapan boleh diatur secara ekonomi dan ekonomi.

Jika boleh, semua bangunan musim panas harus digunakan, atau sebagai simpanan untuk sesuatu, atau dengan cara lain. Anda boleh membuat keluar berasingan dari dapur, ruang makan ke teres, yang telah dikeluarkan di sini kawasan musim panas untuk bersantai, makan. Semua pintu dan tingkap mesti dibuat luas dan sebanyak mungkin.

Pilihan rumah negara dari bar

Pilihan rumah negara dari bar

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Projek rumah satu tingkat dari bar: Peraturan reka bentuk, kelebihan dan kekurangan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesukaran dalam pembinaan

Kesukaran utama dalam pembinaan sebuah rumah di dalam hutan adalah bahaya kebakaran. Rumah yang ringan, hangat, kayu berisiko kebakaran. Hutan itu sendiri tertakluk kepada kemunculan kebakaran sendiri. Sebarang kebakaran di kawasan ini mampu berleluasa. Oleh itu, anda harus melindungi diri anda dengan maksimum:

 • Menyediakan wilayah rizab air yang mencukupi, pasir untuk memadamkan api.
 • Membina tongkat kilat.
 • Potong semua pokok yang berhampiran dengan bangunan.

Tempat yang menguntungkan dan menjimatkan

Tempat yang menguntungkan dan menjimatkan

Tetapi, walaupun telah mengamankan diri dengan kaedah-kaedah ini dan memerhatikan semua peraturan penting bagi keselamatan kebakaran bangunan-bangunan tersebut di zon hutan, seseorang tidak dapat sepenuhnya melindungi diri dari kemalangan ini, ada risiko.

Kelemahan penting untuk membina rumah adalah penyerahan bahan ke tempat yang tepat. Ini juga terpakai untuk menghantar pembina, mengawal proses pembinaan bangunan. Wilayah ini terletak jauh dari semua sistem komunikasi luaran, sehingga dapat membiayai lebih banyak. Dan kerana tidak ada bekalan tenaga kekal, ia tidak akan mungkin untuk mendapatkan sendiri.

Lebih baik melindungi diri anda, keluarkan pokok berdekatan

Lebih baik melindungi diri anda, keluarkan pokok berdekatan

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: 210+ Foto rumah-rumah batu yang indah (satu tingkat / dua tingkat). Menghadapi facades dengan tangan mereka sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Reka bentuk rumah hutan

Rumah-rumah di hutan lebih kerap digunakan sebagai perumahan sementara, untuk hujung minggu atau bercuti. Ini kerana sukar untuk membuat pintu masuk yang selesa untuk rumah itu, dan ia akan mengambil banyak masa. Di samping itu, jika bangunan tersebut direka khusus untuk tujuan tersebut, ia tidak akan memerlukan sumbangan sumber yang penting untuk mengekalkannya dalam keadaan yang betul.

Banyak ruang untuk bangunan tambahan.

Banyak ruang untuk bangunan tambahan.

Yang paling menguntungkan ialah pembinaan pembinaan sebuah rumah negara, dengan satu bumbung kompleks dan bumbung. Di dalam rumah ini tiada perancangan terperinci bilik-bilik. Ini mempunyai kelebihan berikut:

 • Pembiayaan minimum untuk pembinaan.
 • Untuk memanaskan dan memastikan pembinaan akan lebih mudah.
 • Pembinaan sedemikian akan mewujudkan kesan visual fakta bahawa seseorang itu adalah antara keadaan mudah, semulajadi dan semula jadi.

Pembiayaan minimum untuk pembinaan

Pembiayaan minimum untuk pembinaan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: 175+ Foto projek rumah konkrit Foam, atau Bagaimana dengan cepat membina mimpi?

kembali ke menu ↑

Gaya berteknologi tinggi

Reka bentuk ini dipilih untuk orang yang pergi dengan masa. Gaya ini boleh kelihatan ketat, walaupun keras. Ia sesuai untuk mereka yang tidak suka kesombongan dalam reka bentuk, pelbagai tokoh, patung-patung dan hiasan lain di muka bangunan rumah.

Berteknologi tinggi Rumah hutan boleh diterangkan dalam perenggan berikut:

 • Hanya kesederhanaan dan keterukan, tiada keperluan.
 • Gabungan cahaya dengan ruang.
 • Dasar gaya adalah fungsi.
 • Hanya bentuk mudah dan garisan lurus.
 • Minimal butiran hiasan.
 • Penggunaan ruang maksimum.
 • Kehadiran elemen kubisme, konstruktivisme.
 • Apabila merancang rumah menggunakan teknologi tinggi.

Rumah di hutan: gaya mana yang terbaik untuk dipilih? 230+ (Foto) kesendirian dan keselesaan. Dan apa yang anda mahu?

Rumah berteknologi tinggi yang mudah dan berfungsi

Antara bahan yang boleh digunakan:

 • konkrit;
 • logam;
 • kaca;
 • plastik;
 • plaster;
 • kadang-kadang pokok.

Fasad rumah dihiasi dengan warna yang lebih parah dan sejuk. Contohnya putih, hitam, perak, logam.

Barang hiasan minimum

Barang hiasan minimum

Oleh kerana reka bentuk fasad tidak menggunakan warna-warna cerah, penekanannya adalah pada pencahayaan. Mereka boleh menggunakan pembinaan kaca berwarna besar atau memasang tingkap dengan ketinggian dari lantai ke siling.

Untuk membebaskan ruang di rumah, unsur-unsur fungsi digunakan, sebagai contoh, lif dipasang, paip pengudaraan yang dilepaskan ke luar.
Reka bentuk fasad tidak menggunakan warna cerah.

Reka bentuk fasad tidak menggunakan warna cerah.

Di dalam rumah membuat warna yang sama. Bangunan itu mesti diisi dengan peralatan terbina dalam baru, sekatan kaca, lantai, siling. Di dalam rumah ini, anda boleh merasakan keselesaan dan meremajakan selepas kerja keras hari ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sebuah rumah satu tingkat yang indah dengan loteng (100 + Projek Foto). Mengapa ia bergaya dan murah pada masa yang sama?

kembali ke menu ↑

Gaya desa

Gaya negara sangat menarik, ia membawa masa lalu dan kini. Setiap negara mempunyai imej tersendiri. Biasa ialah Rusia, Perancis dan Inggeris. Mereka akan digabungkan dengan alam sekitar.

Rumah log satu tingkat klasik

Rumah log satu tingkat klasik

Gaya desa boleh digambarkan sebagai:

 • Mempunyai refleksi budaya, tradisi negara.
 • Pendekatan bukan sahaja kepada sejarah, tetapi juga kepada alam semula jadi.
 • Menamatkan hanya dari bahan semula jadi.
 • Kehadiran perabot mudah.
 • Penambahan aksesori vintaj, barangan buatan tangan.

Semasa merancang menggunakan teknologi tinggi

Semasa merancang menggunakan teknologi tinggi

Gaya negara setiap negara adalah berbeza:

Rusia. Kayu digunakan secara meluas dalam pembinaan. Perabot dipilih dalam gaya klasik. Unsur-unsur moden dalam reka bentuk adalah lantai, kasau. Ketuhar dipasang, atau diisikan di bawahnya. perapian. Reka bentuk semacam itu membawa kedamaian dan ketenangan. Tembikar, hidangan porselin dipilih.
Perancis. Terdapat warna cerah dan cerah. Lebih baik jika terdapat nada biru, yang bersama-sama dengan warna pastel akan menghasilkan hasil yang dikehendaki. Tekstil dipilih dari bahan yang diputihkan. Dinding boleh dihiasi dengan tekstur batu, tiruan penutup penutup bumbung selesai. Pasang perapian, eklektik atau gas, mengikut budi bicara penyewa.Untuk mencapai kesan abad yang lalu, perabot buatan dibuat secara buatan. Perabot ini diperbuat daripada chestnut, oak, walnut. Lampu minyak wangi atau tanglung cahaya akan memberikan keselesaan dan kehangatan khas bilik.
Rumah bergaya Perancis yang selesa

Rumah bergaya Perancis yang selesa

Bahasa Inggeris. Gaya ini boleh dibezakan kerana pilihan perabot. Semua set perabot dipilih dari kayu ringan. Seperti dalam gaya terdahulu, perapian akan menjadi elemen penting. Kerusi-kerusi di dekatnya perlu disokong tinggi, mempunyai lengan tangan. Gelas yang ditetapkan dengan segmen. Tekstil sering dipilih dengan sel corak tradisional. Dinding boleh dicat dalam warna cahaya coklat, merah, hijau muda. Ia akan menarik untuk melihat hiasan bunga. Di sini lukisan-lukisan kuno dan lampu akan sesuai.
Dalam gaya bahasa inggeris

Dalam gaya bahasa inggeris

Gaya negara membantu menjauhkan diri daripada kesibukan kehidupan bandar. Ia sesuai untuk rumah negara, dan untuk apartmen, jika ada keinginan yang kuat untuk bersara.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan yang indah untuk rumah di dalam hutan

Kehidupan di dalam hutan

Pilih pilihan yang sesuai

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Anda boleh menambah mana-mana teres gaya, gazebos, teres. Unsur-unsur kebun lanskap yang dikelilingi oleh hutan tidak memerlukan kehadiran ruang hijau tambahan. Keindahan, keselesaan zon-zon tersebut terungkap di tempat-tempat seperti itu. Di samping itu, hutan melindungi dari angin, oleh itu, adalah mungkin untuk menggunakan pembinaan terbuka.

Dengan ketiadaan tamadun berhampiran, terdapat kelebihan. Penginapan, atau hanya berehat pada hujung minggu berhampiran hutan, dipastikan oleh keheningan dan kesendirian dari dunia luar.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 230 gambar)

7.6 Skor Jumlah
Rumah di dalam hutan

Ia kelihatan lebih baik daripada mempunyai rumah di dalam hutan? Ya, baiklah - tiada apa-apa. Sekitar hutan, alam semula jadi. Kecantikan ternyata sangat dekat. Kami cuba mengumpulkan semua maklumat yang diperlukan untuk pilihan yang betul. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
6.5
Kebolehpercayaan maklumat
6.5
Kebaikan
 • Perpaduan dengan sifat adalah tambah utama.
 • Udara segar meningkatkan keadaan umum orang, menguatkan badan.
 • Keadaan luaran kelihatan tenang, menyenangkan dan selesa.
 • Pada plot besar anda boleh berani dalam perancangan.
 • Pembinaan struktur mudah akan kelihatan bukan sahaja bergaya, tetapi juga berfungsi secara fleksibel.
 • Akses udara segar dan cahaya matahari ke rumah akan dimaksimumkan kerana kehadiran tingkap besar.
Cons
 • Kehadiran wajib penebat haba yang tinggi.
 • Diperlukan untuk menyelesaikan masalah elektrik.
 • Ketiadaan lengkap sistem komunikasi kejuruteraan yang diperlukan, menyebabkan pembinaan yang lebih rumit, operasi rumah.
 • Ia perlu menggunakan teknologi ekonomi moden yang mahal tetapi berkesan.
 • Semua bahan binaan perlu dibawa keluar dari gudang untuk jarak jauh. Di samping itu, pengangkutan mungkin sukar jika tiada jalan biasa ke wilayah itu.
 • Adalah perlu untuk mengikuti pengaruh hutan pada struktur. Ia adalah perlu untuk melindungi rumah dari berlebihan besar kawasan di sekelilingnya dengan tumbuhan liar.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk