Bar untuk botol di bahagian dalam apartmen atau rumah - Cara terbaik untuk dilakukan? 120+ (foto) dari pokok, lantai, sudut

Bar di pedalaman adalah keputusan yang lebih tipikal bagi negara-negara Eropah. Tetapi secara beransur-ansur ia semakin popular di Rusia, di kalangan orang yang berminat dalam budaya penggunaan alkohol. Lagipun, anda hanya boleh minum, tetapi anda boleh membuat keseluruhan kesenian ini.

Kandungan artikel ini:

Kenapa diperlukan?

Sebenarnya, ini mentakrifkan dua tugas utama mana-mana bar:

 • Penyimpanan alkohol. Untuk minum bersama teman sekali, anda tidak perlu menyimpan apa-apa, hanya beli beberapa botol sebelum mesyuarat. Tetapi dengan tenang dan beransur-ansur minum minuman kegemaran anda, ini tidak mencukupi. Cognac untuk kopi, timbunan minuman keras yang baik untuk buku yang menarik, segelas wiski selepas kerja keras hari. Sukar untuk membeli minuman setiap kali, lebih rasional untuk menyimpan beberapa botol untuk pelbagai acara.
 • Mencampur koktel. Untuk minum koktel alkohol, anda boleh pergi ke kelab, membayar lebih beberapa kali dan pergi dengan sakit kepala. Dan anda boleh mengatur bar di rumah dan mengubah penggunaan koktail menjadi hobi yang bukan hanya memerlukan masa, tetapi juga membantu untuk meminum kurang.

Bar yang selesa di bahagian dalam dapur

Bar yang selesa di bahagian dalam dapur

Pada umumnya, mempunyai bar di rumah adalah bar besar, bar mini adalah cara untuk mengurangkan penggunaan alkohol. Sudah tentu, ia tidak sesuai dengan pecandu alkohol yang mabuk, tetapi bagi orang-orang yang baru mula merasakan sesuatu yang tidak teratur, ia mungkin dapat membantu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Ciri Pilihan Putih Dada 200+ (Foto) (berkilat, dengan laci, tiada pemegang)

kembali ke menu ↑

Bar pegun

Susun di bar pegun rumah, kemudian dapatkan kaunter bar, rak untuk botol dan banyak perkara yang berguna seperti shaker dan cawan koktel yang istimewa. Penyelesaiannya adalah megah, cantik, tetapi hanya sesuai untuk sebuah rumah negara atau sebuah apartmen yang sangat besar - jika tidak, ia tidak akan mungkin untuk memperuntukkan tempat untuk itu.

Pilihan pegun untuk susunan

Pilihan pegun untuk susunan

Bar ini termasuk:

 • Kaunter bar. Tinggi, sempit, dengan lampu mandatori tergantung dari siling dan tiub logam untuk aksesoris gantung, ia kelihatan hebat. Senang minum alkohol selepas dia - anda boleh merasa seperti seorang wira filem Hollywood.
 • Bar Stools. Tinggi, sentiasa sesuai untuk ketinggian rak tertentu, dengan tempat tidur yang membolehkan anda duduk dengan selesa. Mereka boleh dibuat daripada bahan yang berbeza, tetapi mesti digabungkan dengan rak.
 • Sebenarnya, bar itu. Terletak di belakang bar, termasuk rak terbuka rak, di mana anda boleh meletakkan botol alkohol. Segala-galanya sepatutnya berada di tangan, segala yang terpandang, semuanya mudah dijangkau. Biasanya digunakan untuk membuat kayu dan kaca.

Pendirian yang selesa

Pendirian yang selesa

Rekaan sedemikian adalah banyak estetika. Di belakangnya sedih hanya untuk minum, dia perlu mabuk dengan bijak, cantik. Gaya yang biasa digunakan adalah loteng atau bahasa Inggeris klasik.Lebih banyak bahan semulajadi, warna semula jadi bijak.

Di bawah kaunter mestilah istimewa rak dengan aksesori, dan seterusnya adalah mudah alih peti sejuk dengan bekalan ais.

Lembaga
Di bawah bar sedemikian adalah lebih baik untuk memperuntukkan bilik yang berasingan, kerana ia sekali gus menangkap semua perhatian dan sama sekali tidak digabungkan dengan sama ada set dapur atau satu set. ruang tamu.
Bilik peribadi di bawah bar - hanya apabila ruang membenarkan

Bilik peribadi di bawah bar - hanya apabila ruang membenarkan

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Peti besi di pedalaman rumah atau apartmen (kecil, tahan api, terbina dalam). Bagaimana untuk memilih? Apa yang perlu dicari?

kembali ke menu ↑

Bar Mini

Jika bar pegun memerlukan banyak ruang, maka bar mini akan sesuai dengan sempurna di sebuah pangsapuri biasa. Satu-satunya perkara yang anda perlukan adalah pembaikan yang lebih atau kurang - jika tidak, bar akan keluar, merosakkan seluruh pedalaman.

Dengan bar - pilihan standard

Dengan bar - pilihan standard

kembali ke menu ↑

Pembinaan

Pertama sekali, anda perlu membuat keputusan mengenai reka bentuk, dan titik pertama bergantung pada bagaimana jelas kehadiran dalam ruang bar harus:

 • Dibina. Bar terbina dalam boleh dilihat di hotel dan kadang-kadang di pejabat. Sebagai peraturan, mereka bersembunyi di belakang dengan gambardi belakang sekeping yang tidak mencolok kertas dinding atau hanya kelihatan seperti loker biasa. Ia sangat mudah untuk menyesuaikan struktur terbina dalam ke pedalaman; ia cukup untuk memilih pintu yang sesuai.
 • Tertutup. Bar ini ialah loker yang digantung di dinding, atau diletakkan di atasnya lantai. Dilengkapi dengan pintu yang kandungannya tidak kelihatan. Ia boleh melengkapi bahagian dalam dan tidak ada yang perlu tahu apa yang ada di dalamnya.
 • Luar. Bar begitu jarang, kerana semua alkohol yang agak baik memerlukan perlindungan dari matahari. Tetapi jika anda tidak membeli sesuatu yang mahal dan akan menggunakan botol matte, penyelesaian ini akan sesuai dengan anda.

Bar untuk botol di bahagian dalam apartmen atau rumah - Cara terbaik untuk dilakukan? 120+ (foto) dari pokok, lantai, sudut

Pilihan terbuka untuk digunakan

Memainkan peranan juga:

 • Kapasiti. Sebagai peraturan, rumah mini bar biasa memenuhi hingga tiga puluh liter alkohol. Untuk kegunaan rumah ini lebih daripada cukup, dan model yang lebih luas diperlukan untuk pengumpul yang serius. Mereka lebih mahal, mengambil lebih banyak ruang, jadi jika anda bercadang untuk menghadkan diri anda ke selusin botol, anda harus mengambil jumlah standard.
 • Bilangan cawangan. Nombor ini boleh berbeza - dari satu hingga empat atau lima. Kadang-kadang kotak kecil ditambah kepada mereka, di mana anda boleh menyimpan alat, perkara kecil tambahan. Ini adalah persoalan kecantikan dan bukannya kemudahan.
 • Keadaan suhu. Alkohol yang berbeza memerlukan suhu yang berbeza. Sesuatu boleh disimpan hanya di tempat yang sejuk, sesuatu memerlukan haba relatif. Jika anda memerlukan peralatan standard - vodka, wiski, brendi, wain, minuman keras dan apa-apa yang tidak beralkohol - maka anda harus mengambil suhu purata yang standard. Tetapi jika anda mempunyai koleksi yang luas, mahal, tidak bersikap, maka anda harus memilih bar mini dengan suhu yang berbeza di jabatan yang berlainan - dari lima darjah hingga tujuh belas.

Bar mini praktikal dengan yang paling diperlukan

Bar mini praktikal dengan yang paling diperlukan

Dan, tentu saja, adalah penting bagaimana mini bar akan kelihatan. Ia mungkin:

 • Standard tertanam. Ini di pedalaman hampir tidak kelihatan - tiada aksen, tidak ada kesulitan untuk memasukinya, tidak ada yang masuk yang akan mengenali.
 • Locker. Hang di dinding, kelihatan seperti loker kecil, biasanya kayu. Sesuai dengan hiasan dalaman klasik, tetapi dalam moden ia akan kelihatan baik dalam bentuk rak dengan kaca, sebagai contoh, rak.
 • Meja sisi katil. Ia diletakkan di atas lantai, biasanya dalam penampilan menyerupai bufet standard, hanya kecil. Sebagai peraturan, penuh dengan pejabat untuk perkara kecil.
 • Barrel. Reka bentuk asal, yang hanya boleh dimuatkan dalam bahagian dalaman klasik, yang kelihatan agak lucu dan mungkin memberi petunjuk kepada hakikat bahawa pemiliknya mempunyai rasa humor. Terutamanya baik jika anda mempunyai wain yang paling di bar.
Seperti dunia sebenar, tetapi dengan kejutan

Seperti dunia sebenar, tetapi dengan kejutan

 • Globe. Satu lagi reka bentuk asal yang kelihatan seperti dunia nyata. Untuk mendapatkan alkohol, sudah cukup untuk membalik tudung. Ia akan kelihatan baik di bahagian dalam kabinet dalam gaya Eropah klasik.
 • TV. Adakah anda mempunyai TV sinar lama yang tersesat, dan pembaikan meninggalkan banyak yang diinginkan? Buat kemuncaknya! Keluarkan tiub gambar, dan di ruang kosong, masukkan rak - akibatnya anda akan mendapat mini-bar yang asli dan mudah.
 • Selamat. Anda tidak mahu seseorang tahu mengenai hobi anda? Minibar dalam bentuk selamat dengan sempurna menyimpan rahsia itu. Ia boleh dimasukkan ke dalam pejabat, dan boleh dibenamkan di dinding. Banyak model dilengkapi dengan kunci gabungan elektrik supaya hanya pemilik boleh mendapat akses.
 • Jadual kecil pada roda. Ia biasanya kelihatan agak lucu, bentuknya bulat dan membolehkan anda memindahkan seluruh bar bersama-sama dengan kandungan ke bilik yang betul.
 • Unit rak. Jika bar anda mempunyai wain yang paling, maka rak klasik dengan sel yang serupa dengan honeycombs akan dilakukan. Botol akan disimpan mendatar di dalamnya, yang paling tepat, dan ia akan sesuai dengan bahagian dalam semangat klasik Itali.

Jadual pada roda - menyeronokkan dan menarik

Jadual pada roda - menyeronokkan dan menarik

Anda boleh membuat bar mini sendiri, atau anda boleh membelinya - satu-satunya perbezaan adalah sama ada anda ingin menghabiskan masa dan tenaga di atasnya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang perlu dicari ketika memilih meja kopi? 225+ (Foto) Pilihan dari kayu, kaca, roda

kembali ke menu ↑

Lokasi

Bar mini boleh menemui tempatnya di dalam bilik yang berbeza - dan di mana-mana ia akan kelihatan berbeza:

 • Dapur. Ia kelihatan bar mini yang baik dalam bentuk loker, sama seperti almari dapur. Jadi ia tidak menonjol, sesuai dengan pedalaman. Walau bagaimanapun, anda boleh pergi cara lain dan membeli sesuatu yang asal, tetapi sesuai dengan gaya. Contohnya, setong dalam moden Scandinavian atau rak wain di teres.
 • Ruang tamu. Tetamu dialu-alukan di sini, dan jika anda akan minum bersama mereka, anda boleh menyerlahkan kehadiran bar. Untuk melakukan ini, anda boleh mengambil sudut berasingan untuknya, atau hanya memasukkan loker ke alat dengar, yang, bagaimanapun, akan menonjol.
 • Kabinet. Jika seluruh hidup anda berlalu di pejabat, maka anda boleh meletakkan sebuah bar di sana. Reka bentuk yang paling biasa - dalam bentuk selamat. Lagipun, tiada siapa yang terkejut bahawa anda, pada dasarnya, memilikinya.

Mengetepikan sudut di ruang tamu

Mengetepikan sudut di ruang tamu

Bilik-bilik lain untuk lokasi reka bentuk tidak begitu baik. Dewan masuk, ia tidak meletakkan sesuatu yang penting. Di bilik mandi basah, dan ia akan pelik untuk memasang kabinet di dalamnya dengan alkohol. In kanak-kanak - semua lagi.

Anda boleh, bagaimanapun, meletakkan bar di dalam bilik tidur, memilih mana-mana reka bentuk yang anda suka.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sofa dan kerusi-kerusi di dalam ruang tamu - Bagaimana untuk mengatur perabot yang menarik dan bergaya? 200+ Foto dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Pengisian

Semua yang sama, untuk tugas apa yang anda luka itu - sebaiknya dipasang, bar perlu diisi.

Adalah penting untuk mengikuti beberapa peraturan selepas pembelian.

Adalah penting untuk mengikuti beberapa peraturan selepas pembelian.

Terdapat beberapa petua mudah untuk ini:

 • Mulakan dengan satu botol. Alkohol, yang boleh diletakkan di bar, biasanya mahal, elit. Beli koleksi lengkap sekaligus tidak semua orang mampu, tetapi satu botol adalah baik-baik saja. Mereka biasanya bermula dengan sesuatu yang disayangi. Sangat mudah bagi mereka yang memulakan bar untuk mencampur koktail - anda boleh menggunakan sebotol alkohol yang kuat dalam lebih daripada selusin resipi.
 • Jangan minum semuanya sekaligus. Jika anda tahu tabiat minum banyak, cubalah memecahkannya. Untuk melakukan ini, mulakan botol pertama, kemudian yang kedua. Jika anda ingin minum, minum sedikit, dan alkohol harus mahal - anda tidak akan minum beberapa ribu minuman sekerap dan dalam kuantiti yang sama dengan rakan-rakan murah.
 • Jangan panggil kawan. Anda biasanya ingin membual tentang bar dengan segera, tetapi lebih baik untuk melakukannya kemudian, dan hanya menjemput mereka yang boleh tinggal sedikit. Minum pada kos syarikat tidak lama lagi daripada anda mendapat sekurang-kurangnya botol ketiga.

Mulakan pengenalan secara beransur-ansur ke bar.

Mulakan pengenalan secara beransur-ansur ke bar.

Bar standard terdiri daripada minuman berikut:

 • gin, dan anda perlu membelinya, walaupun anda tidak menyukainya sendiri;
 • vodka, tidak semestinya murah dari kedai terdekat, tetapi baik dan mahal;
 • wiski, dan dalam dua bentuk - bourbon dan scotch;
 • rum - putih dan tua, semestinya dua botol;
 • minuman keras oren - digunakan untuk membuat koktel;
 • vermouth - manis dan kering, juga untuk koktel di atas semua;
 • brendi, cognac dan tequila.

Terdapat bar pengisian bar standard.

Terdapat bar pengisian bar standard.

Daripada set sedemikian, anda boleh mengumpul sejumlah besar koktel, dan selalu ada sesuatu untuk diminum di bar. Anda boleh menambah koleksi dengan wain, sari, bir, minuman keras lain, kecuali jeruk - sebenarnya, alkohol yang anda suka.

Lembaga
Masuk ke dalam kebiasaan menjaga ais di dalam peti sejuk, dan bukan hanya satu acuan, tetapi dua atau tiga. Tanpa itu, alkohol dengan koktel alkohol jarang diminum.
Jangan lupa ais

Jangan lupa ais

kembali ke menu ↑

Aksesori

Untuk menyediakan koktel, bar (walaupun mini) perlu dilengkapi dengan aksesori yang diperlukan. Tidak banyak orang yang tanpa dia tidak ada apa-apa:

 • Shaker. Bahan-bahan koktel dicurahkan ke dalamnya, dan kemudian dicampur dengan mudah. Ia berlaku klasik, yang terdiri daripada tiga elemen yang boleh dipisahkan, dan Boston, yang kelihatan seperti dua cawan yang ditumpukan pada satu sama lain.
 • Kaca pencampuran. Dalam campuran ini bahan dengan ketumpatan tunggal, yang mudah dicampur.
 • Bar sudu. Ia kelihatan seperti biasa, tetapi ia mempunyai pemegang yang sangat panjang.
 • Jigger. Ia juga merupakan cawan ukur, yang mana ia mudah untuk menentukan jumlahnya.
 • Strainer. Membantu menyaring campuran.

Isikan apa yang anda suka

Isikan apa yang anda suka

Selain itu, pengisar dengan fungsi pemerah berguna - dengan itu anda akan dapat menyediakan jus segar. Segala-galanya, sebenarnya, sudah menjadi pilihan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Melakukan bar mini dengan tangan anda sendiri

Bar mini di pedalaman

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 120 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Bar di pedalaman

Barnya, walaupun ia mini, menghiburkan, asli dan cantik. Anda akan mempunyai kebimbangan baru, kelas baru, mungkin kenalan baru, dan proses pemilihan koleksi sangat menarik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • membolehkan anda mempunyai hobi yang menarik baru;
 • dengan pendekatan yang betul, anda boleh mengurangkan jumlah alkohol yang digunakan;
 • Terlihat bagus, terutamanya dalam hiasan klasik.
Cons
 • berlaku;
 • dengan pendekatan yang salah dapat meningkatkan jumlah alkohol yang digunakan;
 • tidak dapat masuk ke pedalaman.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk