Bagaimana untuk memilih kandil dan lampu di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan untuk gadis itu? (180 + siling foto, LED dan luar biasa)

Kanak-kanak perlu membesar di dalam bilik cerah yang selesa. Ia perlu untuk mendekati pilihan pedalaman dan semua elemennya dengan hati-hati dan berhati-hati. Salah satu bahagian yang paling penting adalah candelier. Ia akan mengisi bilik dengan jumlah cahaya dan haba yang betul. Perkara utama untuk memberi perhatian kepada saiz bilik, gaya dan rasa penduduknya yang kecil. Varieti lampu, warna, bentuk - kriteria pemilihan utama.

Kandungan artikel ini:

Menampilkan candelier untuk kanak-kanak

Reka Bentuk Lampu bilik kanak-kanak sentiasa lebih mahal daripada di bilik lain pangsapuri atau di rumah. Ini disebabkan oleh fakta bahawa candelier melewati lebih banyak ujian dan ujian pada peringkat reka bentuk. Mereka mesti mematuhi semua peraturan keselamatan, jangan melepaskan asap berbahaya dan beracun ke udara semasa kerja mereka, dan juga terdiri daripada bahan yang bersih dan mesra alam.

Candelier kain di tapak semaian

Candelier kain di tapak semaian

Ibu bapa boleh memilih candelier berdasarkan usia dan jantina kanak-kanak. Tetapi mana-mana daripada mereka harus sesuai secara organik ke bahagian dalam bilik, mengekalkan gaya keseluruhan dan konfigurasi bilik. Reka bentuk pencahayaan dipilih mengikut saiz bilik dan ketinggian siling.

Candelier di bilik kanak-kanak mempunyai:
 • warna terang;
 • bentuk yang luar biasa;
 • imej watak kisah dongeng kegemaran anda.

Susah membayangkan siling lampu di ruang tamu dalam bentuk pesawat biru atau kapal lanun. Untuk bilik yang direka untuk seorang lelaki kecil, adalah penting untuk menunjukkan imaginasi dan tidak memikirkan pilihan biasa dan setiap hari. Penyelesaian kreatif akan membantu membangkitkan kreativiti dan potensi dalam kanak-kanak, membuat imaginasinya berfungsi.

Ibu bapa boleh memilih candelier berdasarkan usia dan jantina kanak-kanak.

Ibu bapa boleh memilih candelier berdasarkan usia dan jantina kanak-kanak.

Apabila mereka bentuk bilik kanak-kanak dan memilih kandil, ibu bapa perlu ingat bahawa setiap warna boleh memberi kesan yang berbeza terhadap sistem saraf serbuk itu. Semakin terang peralatan ringan, semakin keseronokan dan aktif anak akan menjadi. Itulah sebabnya candelier sering dibuat dalam warna-warna cerah dan tepu.

Candelier untuk bilik kanak-kanak perlu dibuat hanya dari bahan yang bersih dan mesra alam. Hanya mereka yang dapat menjamin keselamatan kanak-kanak itu.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Formula khas digunakan untuk luminair untuk melindungi mereka dari jumlah debu yang banyak..

Ini akan membantu mencegah berlakunya tindak balas alahan pada kanak-kanak. Juga, model bilik kanak-kanak harus mudah dibersihkan. Mereka tertakluk kepada pembersihan yang lebih teliti dan kerap berbanding dengan lampu untuk premis dewasa.

Candelier mesti mengambil kira ciri-ciri bilik.Sebagai contoh, jika bayi mahu dibina sebagai kapal lanun, maka anda tidak perlu membeli lampu dengan bunga yang dikenakan ke permukaan. Di sini adalah lebih sesuai untuk melihat skrol, kapal lanun atau bola canon, yang kononnya digantung di udara.

Lembaga
Sebelum memasang peralatan, adalah perlu untuk memeriksa alat elektriknya. Bagi bilik kanak-kanak, lebih baik memilih model dengan fius tambahan dan pendawaian berkualiti tinggi untuk menghilangkan risiko kebakaran yang mungkin dan meningkatkan tahap keselamatan kanak-kanak.
Pencahayaan kreatif untuk tapak semaian

Pencahayaan kreatif untuk tapak semaian

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Pelbagai lampu kanak-kanak

Untuk memilih peralatan pencahayaan untuk kanak-kanak, perlu mengambil kira beberapa parameter asas. Setiap ciri akan membantu membuat pilihan dalam arah yang betul. Terima kasih kepada ini, kanak-kanak akan berasa selesa dan selesa di dalam biliknya.

Bahagian ini bergantung kepada kaedah pemasangan lampu:
 • digantung. Ia akan kelihatan hebat di dalam bilik dengan siling yang tinggi. Pengancing dibentangkan dalam pelbagai pilihan, sebagai contoh, kord atau bar. Lampu itu sendiri juga boleh dibuat dalam bentuk yang berbeza;
 • nota konsainan. Ibu bapa takut membeli versi candelier tablet, kerana mereka takut bahawa pedalaman akan menjadi monoton atau membosankan. Tetapi para pereka mula menggambarkan watak-watak dongeng yang berbeza pada lampu lampiran, corak tematik yang indah atau lukisan awan yang melonjak yang akan kelihatan baik di tapak semaian. Cahaya yang melewati imej akan menghasilkan unjuran yang menarik;
 • dibina dalam. Mereka tidak bertindak sebagai elemen utama untuk pencahayaan nurseri. Chandelier seperti itu menjadi bahagian sampingan yang digantung, serta model overhead. Ini membantu mengisi ruang dengan jumlah cahaya yang tepat. Bahawa ibu bapa pada masa yang sama tidak membayar wang yang besar untuk kuasa elektrik yang dibelanjakan, adalah disyorkan untuk menggunakan pencahayaan LED atau mentol penjimatan tenaga.

Pemisahan peralatan lampu bergantung kepada jumlah mentol lampu:
 • satu. Biasanya kandil dengan banyak mentol lampu digantung di tengah-tengah bilik. Perkara utama adalah memastikan ruang itu disala sepenuhnya. Kanak-kanak tidak boleh duduk dalam senja. Jika perlu, lampu sorot dipasang di sekitar perimeter bilik;
 • lebih daripada satu mentol. Dalam model ini, garis pusat sentiasa lebih besar, yang membantu mereka menerangi sepenuhnya setiap sentimeter tapak semaian.

Keupayaan untuk mengawal tahap cahaya di dalam bilik:
 • tidak. Pencahayaan dalaman sentiasa dikekalkan pada tahap yang sama;
 • ada. Ibu bapa atau anak itu sendiri boleh menyesuaikan keamatan dan warna cahaya. Untuk proses ini dilakukan dengan mudah dan cepat dalam kit adalah jauh istimewa. Sesetengah model mempunyai dimmer terbina dalam yang menyesuaikan tahap cahaya dan juga bertindak sebagai suis.

Lampu putih standard

Lampu putih standard

Bergantung pada umur dan jantina kanak-kanak:
 • untuk kanak-kanak sehingga 1 tahun. Pada zaman ini, anda masih tidak perlu memilih lampu. Kanak-kanak menghabiskan masa bersama ibunya dan ayah mereka bilik tidur;
 • untuk kanak-kanak prasekolah:
 • jika ia seorang gadis, maka anda boleh berhenti di watak-watak gadis terang, serta haiwan comel;
 • untuk seorang lelaki, anda juga boleh memilih model terang. Mereka harus menjadi warna dan tema kanak-kanak;

 • untuk kanak-kanak sekolah:
 • kanak-kanak perempuan akan sesuai dengan corak yang terang dan hiasan tematik;
 • kanak lelaki adalah model terpilih dari sukan, kereta, ruang, atau watak-watak dongeng kegemaran;

Pilihan untuk kanak-kanak perempuan

Pilihan untuk kanak-kanak perempuan

 • untuk kanak-kanak perempuan lebih baik memilih candelier klasik neutral warna yang halus;
 • di dalam bilik lelaki logam brutal atau lampu plastik akan dilihat dengan teliti.

Lembaga
Ibu bapa, sebelum memilih kandil untuk pembibitan, harus bergantung pada rasa kanak-kanak itu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑

Penyelesaian warna

Untuk memberi makan kepada kanak-kanak dengan tenaga yang diperlukan, ruang di sekeliling mesti dihiasi dengan betul. Pertama sekali, ia menyentuh warna dan edema di dalam bilik. Nada candelier dan cahaya lembut akan mengisi bilik dengan keselesaan. Gabungan ini akan membantu perkembangan bayi sepanjang masa.

Penyelesaian pencahayaan kreatif

Penyelesaian pencahayaan kreatif

Bagi bilik kanak-kanak, lebih baik memilih lampu putih 4000K. Lampu siling akan membantu sinar untuk membetulkan dengan betul, pilihan yang juga harus didekati dengan berhati-hati. Kandil boleh dibuat dalam sebarang warna. Perkara utama adalah untuk mengambil kira jantina, umur dan hobi penduduk kecil, yang mana peralatan dipilih.
Untuk memudahkan ibu bapa menavigasi, anda perlu memberi perhatian kepada cadangan berikut:
 • Bayi. Cahaya tidak perlu dibuat terlalu terang, kerana ini dapat menjejaskan kualiti tidur. Kanak-kanak akan menjadi marah dan gelisah. Reka bentuk lilin mesti mematuhi warna neutral. Pilihan yang baik adalah beige, kelabu dan putih warna
 • Anak lelaki. Untuk lelaki masa depan sesuai gelap hijaubiru merah candelier. Mereka dilaksanakan dalam minimalismetetapi boleh dilengkapi dengan hiasan. Perkara utama adalah untuk tidak melampaui kekejaman. Lampu dipilih di tapak semaian, yang bermaksud ia harus dipenuhi dengan keseronokan dan positif.
 • Perempuan. Warna lembut dan romantis akan sesuai dengan wanita muda. Kandil boleh dirangka merah jambu, kuning, warna ungu. Gadis akan menyukai model yang dihiasi dengan dongeng atau watak kartun, serta bintang dan hati yang berlainan.
 • Remaja. Apabila kanak-kanak membesar, cerita dongeng secara beransur-ansur mula hilang dari hidupnya. Oleh itu, bahagian dalam bilik juga perlu menjalani beberapa perubahan. Candelier perlu dibuat dalam warna yang tenang dan diredam. Ini akan membantu remaja untuk berehat sebelum tidur selepas hari yang sibuk.

Siling digantung dengan lampu

Siling digantung dengan lampu

Lembaga
Jika untuk bilik kanak-kanak memilih kandil beberapa warna, maka mereka semua harus digabungkan dengan satu sama lain dan dengan alam sekitar.

Apabila memilih peralatan pencahayaan terang untuk ibu bapa akan datang kepada bantuan memo khas.

Ia mengandungi gabungan warna paling terkini yang sesuai untuk bilik kanak-kanak.
 • cahaya kelabu + aquamarine;
 • khaki + ungu;
 • biru gelap + lembayung;
 • beige + pistachio;
 • hijau muda + merah jambu panas;
 • biru muda + kuning cerah;
 • gelapcoklat + kanary;
 • biru + kelabubiru;
 • gelombang laut + oren;
 • zamrud + kuning.

Bilik kanak-kanak memerlukan banyak cahaya

Bilik kanak-kanak memerlukan banyak cahaya

Apabila candelier dibuat lebih daripada 2 warna, perlu menggabungkan warna-warna hangat dengan yang hangat, dan yang sejuk dengan yang sejuk. Tetapi untuk bilik kanak-kanak lebih baik untuk menghentikan pilihan anda pada warna-warna hangat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rak untuk buku dan mainan di tapak semaian: Penyimpanan penyimpanan mudah dan asli (225 + Photo)

kembali ke menu ↑

Bentuk dan model untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan

Hari ini membentangkan sejumlah besar pilihan yang berbeza untuk lampu bilik kanak-kanak. Ibu bapa juga boleh keliru. Untuk mengelakkan ini, adalah disyorkan untuk mengikuti pilihan mudah. Ini termasuk:

Bilik dalaman untuk seorang puteri kecil

Bilik dalaman untuk seorang puteri kecil

Bilik kanak-kanak untuk budak lelaki:
 • jika dia suka tema maritim, maka kandil itu lebih baik untuk memilih semangat cetak rompak. Sebagai contoh, dalam bentuk dada, tatal atau kapal. Adalah mungkin untuk mengekalkan versi mudah lampu siling, di mana syiling, awan, bendera lanun atau burung kakiku yang terang dicat;
 • jika kanak-kanak datang untuk menggembirakan pesawat dan semua yang berkaitan dengan penerbangan, dia pasti akan menghargai kandil dalam bentuk awan. Ia diperbuat daripada bahan pepejal atau empuk;
 • jika kanak-kanak itu berminat dengan ruang dan astrologi, maka pilihan terbaik adalah membuat planet atau matahari dari lampu siling;
 • untuk lelaki sukan sesuai lampu dalam bentuk peralatan sukan. Sebagai contoh, bola sepak atau sepak bola;
 • pilihan yang serba boleh adalah menggantung candelier dengan imej kartun kegemaran anda atau watak-watak dongeng. Baru-baru ini, kartun "Kereta" sangat popular. Lampu boleh dihiasi dengan imej mesin itu sendiri atau menjadi salah satu daripada mereka.

Bilik gaya loteng untuk budak lelaki

Bilik gaya loteng untuk budak lelaki

Bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak perempuan:
 • puteri kecil harus dikelilingi hanya oleh objek yang comel dan indah. Terbaik dari semua tugas ini akan menghadapi pelbagai jenis burung yang akan dicat di kandil. Sebagai contoh, burung hantu, burung kakak tua atau burung kenari. Anda boleh menghiasi lampu dengan spesies burung fiksyen atau mengambil kartun kegemaran anda sebagai imej;
 • untuk mencipta perasaan ringan dan tanpa berat di dalam bilik akan membantu awan cahaya. Ia tidak perlu mematuhi imej klasik siling biru. Di sini anda boleh menggunakan cat merah jambu atau kuning;
 • barangan dari kartun kegemaran anda atau cerita dongeng. Perkara utama untuk mengambil kira kehendak puteri muda. Sebagai contoh, untuk menjalankan candelier dalam bentuk payung, jika kartun kegemaran ialah "Winnie the Pooh";
 • Tema ruang juga dapat dilihat di dalam bilik untuk gadis itu. Hanya untuk menggambarkan lampu yang lebih baik dalam bentuk matahari atau dalam bentuk asterisk;
 • Imej mana-mana makhluk comel akan sesuai di sini. Misalnya, kelinci, kucing, ikan atau lebah. Kelihatan lebih baik apabila lampu itu diwakili sepenuhnya sebagai haiwan kegemaran;
 • kandil dalam bentuk pelangi. Ia boleh ditambah dengan awan, patung-patung peri, haiwan atau burung.

Gaya klasik untuk kanak-kanak perempuan

Gaya klasik untuk kanak-kanak perempuan

Lembaga
Untuk bilik lelaki dan perempuan boleh menggunakan lampu dalam bentuk belon. Ini adalah benar untuk candelier dengan banyak mentol lampu. Reka bentuk akan kelihatan perayaan dan penuh pada bila-bila masa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑

Pemilihan gaya

Bagi kanak-kanak yang lebih muda, yang paling penting ialah keselamatan model dan tahap pencahayaan yang disediakannya. Tetapi untuk mengekalkan pedalaman dalam gaya tertentu diperlukan untuk bilik remaja. Dalam tempoh ini, kanak-kanak mula menyatakan diri mereka. Ibu bapa sepatutnya membantu menemui potensi dalaman kanak-kanak.

Bilik reka bentuk dalam gaya bergaya moden

Bilik reka bentuk dalam gaya bergaya moden

Biasanya, gaya digunakan untuk bilik lelaki, seperti:

Bagi wanita muda, pilihannya jatuh pada klasik moden atau provensi.

Dalam arah gaya nurseri jarang digunakan dalam bentuk tulen. Kanak-kanak, mengambil jalan membesar, menambah gaya mereka sendiri, objek peribadi dan benda-benda comel ke ruang angkasa. Ini menekankan keperibadian dan watak mereka. Lampu itu juga menjadi sebahagian daripada pedalaman baru. Untuk menyampaikan semua keunikan, anda boleh mencuba dengan warna, bentuk, bahan dari mana ia akan dibuat.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Sekiranya bilik kanak-kanak mempunyai siling yang rendah, maka lebih baik memilih siling atau model overhed kandil. Diameter dipilih berdasarkan saiz bilik. Lampu gantung akan mengganggu berjalan, serta menekankan ketinggian kecil bilik. Untuk melengkapkan aksen dalaman dan tempat cahaya di dalamnya, anda boleh menggunakan perhatian.

Lembaga
Apabila kanak-kanak ingin melihat lampu di dalam biliknya tanpa lampshades dan lampshades, adalah disyorkan untuk membeli mentol lampu matte. Oleh kerana itu, cahaya akan menjadi ringan, yang tidak akan menimbulkan kerusakan pada penglihatan kanak-kanak.
Art Nouveau

Art Nouveau

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑

Kriteria utama untuk memilih candelier

Untuk semua item yang terdapat di tapak semaian, pada mulanya permintaan meningkat. Pertama sekali, ia menyangkut keselamatan. Lampu mesti lulus siri ujian, yang akan membuktikan pematuhannya dengan keperluan berikut:

 • jangan menyala;
 • tidak mengandungi komponen toksik dan berbahaya;
 • tanpa bahagian rapuh dan kecil.

Pencahayaan menarik di kawasan bermain

Pencahayaan menarik di kawasan bermain

Jika sekurang-kurangnya satu daripada syarat-syarat ini tidak dipenuhi, maka pada ibu bapa masa depan mungkin menghadapi akibat negatif.

Selepas model lilin yang selamat dipilih, anda perlu memilih tahap optimum cahaya untuk bilik kanak-kanak. Keutamaan adalah lebih baik untuk memberikan pencahayaan yang lembut dan tersebar. Ia tidak membahayakan penglihatan kanak-kanak. Hari ini ada model yang pada mulanya dilengkapi dengan dimmer. Terima kasih kepada fungsi moden ini, ibu bapa sendiri dapat mengawal intensiti pencahayaan di tapak semaian.

Lembaga
Kandil mesti dipilih dengan ketat sesuai dengan kawasan bilik.

Untuk tapak semaian, adalah penting bahawa setiap sentimeter biasanya disucikan. Kanak-kanak tidak boleh bermain atau terlibat dalam senja, dan juga cuba untuk mempertimbangkan sesuatu di sudut gelap. Jika candelier yang dipilih tidak dapat menampung tugas ini, anda boleh menambahkannya dengan lampu sorot, sconce atau lampu lantai.

Kandil mesti dipilih dengan ketat sesuai dengan kawasan bilik

Kandil mesti dipilih dengan ketat sesuai dengan kawasan bilik

Perhatian khusus diberikan kepada lampu mentol. Bagi kanak-kanak, lebih baik tidak memilih halogen. Jika mereka rosak, gas toksik dilepaskan dari mereka, yang boleh membahayakan kesihatan kanak-kanak. Adalah disyorkan untuk menggunakan lampu LED. Selalunya ibu bapa tidak digalakkan dengan harga yang tinggi. Walau bagaimanapun, tidak semua orang tahu kekuatan LED.

Antaranya ialah:
 • setiap mentol bersinar lebih terang daripada yang biasa;
 • penggunaan kuasa dikurangkan apabila menggunakan LED;
 • ketahanan Satu mentol lampu boleh berfungsi selama 15 tahun.

Terdapat juga penunjuk seperti ketika memilih kandil di nurseri sebagai indeks pulsasi. Ia sepatutnya berada di tahap tidak lebih daripada 10%, dan sebaik-baiknya lebih kurang. Gangguan tahap denyutan tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Ini akan menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak. Gejala utama ialah:

 • keletihan;
 • apathy;
 • prestasi rendah;
 • sakit kesakitan di kepala;
 • kemurungan.

Untuk organisma kanak-kanak yang sedang membangun, setiap item ini boleh membawa kepada akibat yang tidak dapat dipulihkan dan negatif. Ibu bapa diwajibkan untuk menyediakan kanak-kanak itu dengan keselesaan dan keselamatan. Terima kasih kepada ini, dia akan sentiasa ingat masa kanak-kanak sebagai masa yang paling gembira.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Almari pakaian di bilik kanak-kanak: Bagaimana tidak membuat kesilapan dengan pilihan? Reka bentuk 205+ (Foto) dengan pilihan (almari pakaian gelongsor, sudut, terbina dalam)

kembali ke menu ↑

VIDEO: Candelier yang cantik untuk bilik kanak-kanak

Candelier di nurseri

Pemilihan besar yang berbeza dan menyeronokkan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 180 gambar)

8.8 Skor Jumlah
Kandil untuk tapak semaian

Pilih candelier untuk bilik kanak-kanak nampaknya mudah dan mudah. Tetapi sebenarnya terdapat beberapa nuansa dan keterbatasan yang sangat penting ketika membeli. Perhatikan ciri-ciri ini, dan anda pasti tidak boleh membuat kesilapan dalam memilih. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • pelbagai. Hari ini membentangkan sejumlah besar model lampu yang berlainan. Mereka berbeza dalam reka bentuk, bentuk, warna dan bilangan mentol lampu.
 • aksesibiliti. Harga semua jenis candelier untuk kanak-kanak adalah pada tahap yang boleh diterima untuk setiap orang;
 • keselamatan Peralatan lampu melepasi banyak pemeriksaan dan ujian khas sebelum ia dijual.
Cons
 • Model siling tidak menyala cahaya dengan betul.
 • Untuk menerangi sepenuhnya ruang, anda perlu membeli lebih banyak lampu sorot atau jalur LED, yang akan melibatkan perbelanjaan tambahan.
 • Model yang digantung dipasang di bilik kecil secara visual menjadikannya lebih kecil.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk