Bergaya, Nyaman dan Kecantikan (170+ Foto): dalaman dalam hitam dan putih (ruang tamu, bilik tidur, dapur)

Dihiasi dengan warna putih dan hitam, pedalaman adalah luar biasa dan mewah. Warna-warna yang berbeza ini menarik perhatian semua orang yang menyeberangi ambang apartmen.

Kandungan artikel ini:

Dapur

Gabungan hitam dan putih di pedalaman dapur dianggap pilihan sejagat. Warna-warna ini akan kelihatan baik di ruang dapur yang kecil dan selesa, serta di ruang makan yang luas dan dapur yang menduduki kawasan yang besar.

Pilihan sejagat di pedalaman

Pilihan sejagat di pedalaman

Hitam dan putih dianggap asas bagi pedalaman klasik. Warna monokrom membantu membuat bahagian dalaman yang bergaya. Warna cahaya membawa nota segar ke ruang hidup. Black kaya mencipta kontras yang dinamik, tiada tandingan dengan nada-nada pastel yang tenang.

Memohon nada monokrom dengan betul, kami membantu pelanggan membetulkan kekurangan ruang sedia ada. Gabungan yang betul hitam dengan putih membantu pelanggan mengembangkan visual dapur kecil, menjadikannya lebih luas. Nada kontras dipilih untuk bahagian dalam bilik di mana anda perlu sedikit menaikkan terlalu rendah siling di dalam bilik.

Secara visual mengembangkan ruang

Secara visual mengembangkan ruang

Tanpa mengetahui peraturan asas untuk penggunaan warna yang berkesan, seseorang yang menggunakan nada gelap dan terang ketika merancang bilik dapat membuat kesalahan serius.

Dan kemudian bilik akan dirasai dengan teruk. Bergambar warna yang dipilih boleh bertindak dengan sendirinya pada orang yang menghabiskan sebahagian besar masa mereka di dalamnya.

Pilih kombinasi yang betul

Pilih kombinasi yang betul

kembali ke menu ↑

Petua dari pereka kami

Apabila mereka bentuk dapur hitam dan putih, kami mengesyorkan supaya anda mengambil kira nasihat pereka kami. Ia dianggap tidak praktikal untuk menggunakan kedua-dua warna dalam perkadaran yang sama. Penggunaan warna gelap di dapur juga boleh merosakkan kesannya. Jika anda mengabaikan cadangan ini, ruang yang dicipta dapat berubah menjadi suram dan membosankan.

Pilihan asas pemenang adalah putih. Terutama ia perlu dalam situasi berikut:

 • Jika kawasan dapur terlalu kecil, nada putih secara visual memperluaskan ruang.
 • Dengan kemasukan yang tidak mencukupi kepada pencahayaan semula jadi bilik: permukaan putih mempunyai keupayaan untuk mencerminkan zarah-zarah cahaya dan menjadikan bilik lebih cerah.
 • Dalam ketiadaan masa untuk pembersihan harian dapur, putih akan menjadi pembantu sebenar. Tempat dan habuk lebih kelihatan pada permukaan hitam berkilat.

Apabila hitam dominan

Apabila hitam dominan

Apabila menggunakan terlalu banyak warna putih, aksen gelap di dalam ruangan tidak akan kelihatan. Kekurangan kontras yang diperlukan akan membuat bilik membosankan dan sedikit minat.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

 Apa kelebihannya akan ada ruang tamu, dihiasi dengan hitam dan putih:

 • Kecanggihan yang bergaya ruang tamu memberikan penggunaan nada monokrom. Ke dalamnya sesuai "dinding", diperbuat dari kayu birch atau kayu berharga lain, dicat hitam atau putih.
 • Dengan menambah beberapa aksen yang terang, anda boleh mendapatkan bilik yang sangat selesa di mana ahli keluarga dan orang yang dijemput sering berkumpul. Gabungan yang betul siling regangan putih, kertas dinding warna cahaya dengan gelap yang baik dilengkapi mewujudkan keselesaan dan gaya yang unik di dalam bilik.
 • Bilik tamu dengan siling putih tinggi, kertas dinding ringan dengan corak gelap dilihat dengan mudah dan tanpa berat. Walaupun demikian, ruang tamu tidak kehilangan ketelitiannya.
 • Bahagian ruang tamu, dikuasai oleh warna cahaya, melegakan seseorang selepas hari kerja yang panjang. Di ruang tamu yang cerah, seseorang berasa harmoni dan selamat.
 • Kontras, yang berwarna hitam dan putih, menekankan butiran ruang tamu yang luar biasa. Perabot gelap kelihatan mahal dan elegan di dalam bilik tersebut. Poster monokrom membantu menyegarkan kawasan pedalaman dan menyerlahkan keperibadiannya.

Dengan siling putih tinggi

Dengan siling putih tinggi

 

Pilihan warna putih dan hitam untuk reka bentuk dalaman biasanya disediakan untuk keperibadian yang tidak standard dan orang yang mempunyai rasa yang baik. Pemilik pedalaman itu tidak bersedia untuk pergi tanpa disedari.

kembali ke menu ↑

Poster

Poster, yang digunakan dalam pembuatan warna yang berbeza dari warna putih dan hitam, mempunyai keajaiban khusus. Menurut ahli psikologi, adegan monokrom boleh menjejaskan mood seseorang. Poster yang dibuat dalam nada ini membangkitkan emosi positif. Fakta ini mungkin kelihatan mengejutkan, kerana asas gambar poster adalah dua monokrom yang berbeza.

Adegan monokrom untuk reka bentuk

Adegan monokrom untuk reka bentuk

Melihat poster ini, fantasi manusia mula bekerja secara aktif. Otak menambah semua warna yang hilang untuk merevitalisasi gambar yang dilukis. Warna Achromatic tidak mengalihkan pemikiran seseorang dari plot atau objek yang ditarik pada poster. Warna ini hanya menekankan semua perkara penting yang diilhamkan oleh pereka ketika membuat gambar.

Pilihan poster dalam warna hitam dan putih disediakan untuk keperibadian luar biasa. Orang seperti itu mengikuti fesyen di pedalaman. Mereka suka mengelilingi diri dengan perkara-perkara yang tidak standard yang membawa beban semantik kompleks.
Poster boleh menambah semangat

Poster boleh menambah semangat

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Apabila memilih kawasan pedalaman bilik tidur perlu melepaskan diri dari penggunaan sebilangan besar nada suram. Menurut ahli psikologi, warna gelap memburukkan keadaan emosi orang dan tidak menyumbang kepada tidur yang sihat. Pemilik premis di dalam bilik tidur sedemikian akan kerap merasakan kebimbangan yang tidak berfaedah, yang akan mengganggu rehat yang baik.

Kami mengesyorkan menggunakan sebilangan besar warna cahaya di pedalaman bilik tidur. Untuk membuat bilik lapang dan tanpa berat, adalah perlu memilih kertas dinding warna nada lembut, cahaya yang mengalir langsir, laminate flooring daripada kayu baka muda. Di dalam bilik tidur semacam itu akan kelihatan perabot gelap, tetapi tidak sepatutnya terlalu banyak.
Lebih baik menggunakan lebih banyak warna cahaya.

Lebih baik menggunakan lebih banyak warna cahaya.

Untuk memastikan tidur yang sihat di dalam bilik tidur, yang mana perabot hitam dipilih, anda perlu mengambil kira beberapa tip reka bentuk:

 • Dengan gelap katil Ia akan menjadi baik untuk menggabungkan warna linen katil yang sepadan dengan warna kertas dinding bilik tidur.
 • Di atas katil warna-warna gelap adalah baik untuk menandakan beberapa keluarga hitam dan putih gambar atau poster kecil dengan plot menenangkan.
 • Satu jenis bilik yang luar biasa dengan katil yang gelap akan memberi cahaya khas, yang ditetapkan untuk merangkumi perimeter tempat tidur.
 • Apabila memilih laminasi warna gelap di dalam bilik tidur adalah baik untuk memilih langsir, warna yang akan sepadan dengan warna lantai bilik. Keputusan ini akan membolehkan pemilik menegaskan gaya bersatu di mana bahagian dalam bilik tidur itu dicipta.

Tambah sedikit kecerahan

Tambah sedikit kecerahan

Sekiranya anda mengikuti petua ini, anda boleh membuat suasana santai untuk bersantai di bilik tidur.

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Gabungan kertas dinding hitam dan putih akan membantu memberikan imej dinamisme bilik dan kontras yang jelas. Warna-warna ini memberi ruang keanggunan mudah. Dan anda boleh, sebaliknya, menambah nota lucu kepada gaya bilik dengan bantuan kertas dinding dalam nada yang berbeza.

Kami memberi dinamisme bilik

Kami memberi dinamisme bilik

 Apabila memilih kertas dinding, kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepada nuansa berikut:

 • Jika kertas dinding dikuasai oleh pangkalan gelap, maka mereka secara visual sempit bilik itu. Anda dinasihatkan untuk memilih kertas dinding sedemikian untuk bilik yang menduduki kawasan yang besar. Bilik-bilik tamu yang luas, bilik tidur klasik dan bilik makan, dihiasi dengan gaya ini, memukau dengan kemewahan dan keanggunan.
 • Keagungan putih ke atas hitam mengembang ruang. Warna-warna cerah menjadikan bilik lebih cerah dan lebih gembira.
 • Corak kecil pada kertas dinding hitam dan putih akan memainkan peranan kecil dalam persepsi holistik terhadap bilik. Corak sedemikian menggabungkan, dan kertas dinding dilihat dalam satu warna utama.
 • Butiran corak bersaiz sederhana akan menjadi tidak sepadan dengan poster atau dengan gambar di dalam bilik. Penghias mengesyorkan menggunakan kertas dinding dengan corak kecil untuk menampal bilik kecil. Motif-motif tersebut tidak menarik perhatian, dan imej bilik itu dilihat secara holistik.
 • Kami mengesyorkan menggunakan corak besar pada kertas dinding hanya untuk kawasan besar. Motif besar dianggap sebagai bahagian yang berasingan dari bilik.

Apabila memilih kertas dinding memberi perhatian kepada banyak butiran.

Apabila memilih kertas dinding memberi perhatian kepada banyak butiran.

Jika dikehendaki, anda boleh menggabungkan beberapa jenis kertas dinding untuk menampal satu bilik. Bilik di mana gabungan wallpaper dengan corak dan tanpa ia digunakan kelihatan hebat.

kembali ke menu ↑

Hitam, putih dan merah

Penggunaan tiga warna di pedalaman dianggap penyelesaian bukan standard. Bright merah warna menjadi baik dengan putih dan hitam. Jika keharmonian tiga warna ditemui, maka bilik akan kelihatan bergaya dan penuh perayaan.

Harmoni indah tiga warna

Harmoni indah tiga warna

Bagaimana untuk menyelaraskan keharmonian dalam rumah putih, hitam, merah:

 • Apabila merancang kawasan pedalaman anda perlu memilih satu warna sebagai asas. Terendak asas harus diterapkan pada sekitar 70% kawasan. Jika anda mengedarkan tiga warna dalam perkadaran yang sama, maka berada di dalam bilik akan menyebabkan kebimbangan atau sikap tidak peduli.
 • Warna merah jambu sutera di dalam bilik kelihatan cantik dan spektakuler. Ia mungkin agak sedikit, tetapi penting untuk cuba mengulangi warna merah dalam beberapa butiran dalaman.
 • Sekiranya dominasi nada merah dikandung dalam satu bahagian bilik, maka ia tidak boleh digunakan sama sekali di pihak lain.
 • Untuk membuat pedalaman merah hitam dan putih yang luar biasa, tidak perlu cat dinding merah atau menggunakan kertas dinding merah. Ia cukup mencairkan bahagian dalaman yang sedia ada dengan aksesori yang cantik dengan warna merah. Mereka boleh: sofa bantal, lukisan dan poster, dinding jam atau permaidani untuk seks.
 • Mulia kelabu warna akan membantu mencairkan pedalaman hitam dan putih, yang menambah merah cerah.

Kelabu tambahan

Kelabu tambahan

 

Bilik yang dihiasi dengan penggunaan hitam, merah dan putih sentiasa menarik perhatian setiap orang yang telah melangkah masuk ambangnya. Kombinasi warna yang hebat ini sering digunakan dalam kerja pereka dan pencipta katalog perabot.
kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Mencapai kombinasi monokrom yang tepat apabila membuat bilik mandi Bilik-bilik boleh menjadi sukar.Bilik mungkin kelihatan membosankan atau kusam dengan kelebihan atau kekurangan warna tertentu.

Gunakan hitam sebagai asas

Gunakan hitam sebagai asas

Untuk membuat pilihan yang tepat, kami mencadangkan:

 • Bilik mandi dengan saiz kecil dan siling rendah hendaklah dibingkai terutamanya dalam warna putih.
 • Nada gelap boleh digunakan untuk menyerlahkan bentuk paip yang cantik atau tidak biasa. Aksesori kelabu atau perak dan perabot ringan sesuai untuk bilik mandi yang dihiasi dengan warna hitam dan putih.
 • Permukaan cermin dan partisi yang diperbuat daripada kaca berwarna asal akan memberikan kesan khas ke bilik.
 • Warna putih siling berkilat berkilat membantu menyembunyikan kekurangan hiasan dalaman atau struktur yang digunakan di dalamnya.
 • Hitam boleh digunakan sebagai asas di bilik mandi yang besar. Di dalam bilik itu bukan sahaja unsur-unsur yang berasingan, tetapi juga seluruh bahagian dalam bilik boleh menjadi gelap. Di bilik yang luas, hitam dramatik digunakan untuk dinding dan lantai dalaman.

Bilik mandi dengan hiasan bunga berwarna-warni

Bilik mandi dengan hiasan bunga berwarna-warni

Warna monokrom menjadi baik dengan hampir semua warna spektrum warna. Oleh itu, untuk menghidupkan semula bahagian dalam bilik mandi dalam warna hitam dan putih, cukup untuk menggunakan aksesori berwarna-warni, warna yang menyenangkan kepada pemilik dan menyebabkan emosi positif di dalamnya. Dan kemudian bilik mandi akan berubah dan akan bermain dengan warna-warna baru.
kembali ke menu ↑

Langsir

Tirai dianggap sebagai penyelesaian hiasan yang berkesan untuk mana-mana bilik yang membantu untuk menekankan keperibadiannya. Di kawasan pedalaman, dieksekusi dengan langsir hitam dan putih, dapat menghidupkan kembali ruang, memberikan suasana yang tenang, menyoroti kelebihan yang ada dan menyembunyikan kekurangan.

Untuk membuat pilihan langsir betul dan harmoni, perlu mengambil kira ruang lantai:

 • Untuk ruang tamu kecil dan bilik tidur, warna utama di kawasan pedalaman yang putih dan putih, langsir warna pastel sempurna. Mereka boleh: kuning air, warna gading, sedikit perak, kelabu yang mulia. Susunan tirai yang tersenarai akan memberikan kemewahan dan penghalusan khas ke bilik dalam warna hitam dan putih.
 • Untuk bilik yang luas dan terang, anda boleh memilih langsir warna terang. Untuk menghias ruang tamu dengan warna putih dan hitam, ia adalah bernilai menggunakan langsir warna hangat, riang. Boleh pilih langsir tepu kuninghijau merah jambu yang mewah dan bergaya.

Pilihan langsir hitam dan putih

Pilihan langsir hitam dan putih

 

Versi klasik langsir untuk pedalaman dalam hitam dan putih adalah:

 • langsir hitam;
 • langsir warna cahaya;
 • langsir di jalur hitam dan putih, yang boleh menjadi kedua-dua mendatar dan menegak.

kembali ke menu ↑

Jubin lantai

Menggunakan lantai hitam dan putih jubin Seramik dianggap sebagai salah satu pilihan lantai klasik untuk bilik. Teknik hiasan ini tidak kehilangan kaitannya dari masa ke masa.

Reka bentuk lantai klasik

Reka bentuk lantai klasik

Menggabungkan jubin gelap dan cahaya di lantai mungkin kelihatan agak membosankan dan tidak sama sekali menarik. Tetapi ini tidak sama sekali: gabungan warna putih hitam yang elegan dan elegan menghasilkan keseimbangan berirama dan hebat.

Kenapa penting untuk memberi perhatian kepada gabungan warna monokrom yang tepat di pedalaman:

 • Ketepatan. Gabungan jubin lantai gelap dan seramik yang harmoni sesuai dengan semua arah yang berbeza dari klasik hingga ke minimalisme.
 • Klasik yang diuji masa. Menggabungkan gabungan monokrom dianggap boleh diterima dalam gaya dalaman apa pun. Bahagian dalam dapur atau ruang makan, yang menggunakan jubin lantai hitam dan putih tidak akan kehilangan kaitan untuk masa yang lama.
 • Sebaliknya. Kaunter penerimaan tetamu membenarkan satu warna untuk menyerlahkan manfaat menggunakan yang lain.
 • Tunjukkan persepsi. Penggantian monokrom membolehkan anda membuat kesan hebat yang luar biasa.

Ideal untuk bilik-bilik kecil

Ideal untuk bilik-bilik kecil

Lembaga
Jika anda ingin mencairkan warna duet dengan warna tambahan, anda mesti memilih nada mulia kelabu, kaya coklat atau panas beige.
kembali ke menu ↑

Siling dalaman

Penyelesaian yang berkesan adalah penggunaan siling hitam di kawasan tertentu di dalam bilik. Di kawasan di mana siling dicat dengan warna hitam mewah, anda boleh menggunakan penutup lantai putih. Dengan penyelesaian ini, anda boleh mengembangkan ruang secara visual, melancarkan kekurangan penamat dan meletakkan aksen yang diperlukan.

Warna hitam mewah

Warna hitam mewah

Apabila menggunakan siling hitam dan putih, kami tidak mengesyorkan menambah warna lain yang terang apabila menghias bilik. Menggabungkan warna monokrom apabila menghiasi siling tidak melibatkan penggunaan aksesori yang cerah untuk menghiasi pedalaman. Peraturan ini terpakai untuk reka bentuk dinding dan lantai.

Penggunaan sebilangan besar titik lekapan di atas siling hitam atau hitam dan putih akan membantu mewujudkan kesan langit berbintang romantis. Penyelesaian ini digunakan dalam reka bentuk bilik tidur dengan siling gelap.

Penggunaan sejumlah besar lampu

Penggunaan sejumlah besar lampu

Untuk menambah nota segar ke pedalaman dengan siling hitam dan putih, para pereka mencadangkan menggunakan nada beige di hiasan bilik.

Gunakan warna pelengkap

Gunakan warna pelengkap

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Untuk menekankan pedalaman hitam putih yang hebat, kami mengesyorkan menggunakan lampu khas. Di antara peraturan asas bagaimana untuk menerangi dengan baik bilik di warna monokrom, ia adalah penting untuk menyerlahkan:

 • Lampu sorot yang kecil memberikan kedalaman dan kecanggihan khusus perabot hitam berlapis. Tetapi sebilangan besar lampu sedemikian akan membuat perbezaan warna monokrom yang digunakan untuk membuat pedalaman kurang ketara.
 • Pencahayaan pelbagai peringkat yang luar biasa digunakan untuk memberikan bilik tidur yang dilengkapi dengan perabot gelap, misteri dan keharmonian. Permukaan Matte dilihat lebih mewah dan bertekstur di bawah lampu tersebut.
 • Warna jarang hitam dan putih digunakan untuk hiasan. kanak-kanak bilik. Apabila anda membuat bilik kanak-kanak dalam warna monokrom, anda perlu menjaga aliran cahaya matahari yang mencukupi ke dalam bilik. Pencahayaan semulajadi yang baik adalah penting untuk memastikan apabila memilih perabot gelap untuk bilik ini. Jika lampu semulajadi di tapak semaian tidak mencukupi, perabot hitam akan dianggap rumit, dan bilik itu sendiri, walaupun keanggunan dan konsistensi gaya, akan dilenyapkan dari keselesaan.
 • Jika bilik akan diterangi dengan lampu sorot, adalah penting untuk memastikan bahawa terdapat cukup di dalam bilik. Beberapa lampu tunggal memberikan cahaya keras, mewujudkan ruang yang tidak didiami sejuk di sekitar perabot gelap. Pencahayaan yang mencukupi di pedalaman hitam dan putih menghasilkan garis-garis lembut dan lembut.
 • Tanduk lilin yang diarahkan ke arah siling memberikan cahaya yang menenangkan dan menenangkan sama rata di sepanjang siling. Candelier dengan tanduk yang menunjuk ke bawah, kami tidak mengesyorkan menggunakannya dalam nada monokrom. Cahaya semacam itu dapat memperburuk suasana tekanan pada jiwa manusia, terutama jika hitam telah dipilih dari nada yang berlaku.

Pada pematuhan peraturan yang disenaraikan, ruang yang dianjurkan secara terang-terangan di hitam dan putih akan dilihat dengan mudah dan positif.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih pedalaman hitam dan putih

Hitam dan putih di pedalaman

Kontras duet yang indah

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Berbeza dengan warna putih dan hitam

Pedalaman bergaya, dihiasi dengan hitam dan putih, tidak kehilangan kaitannya untuk masa yang lama. Menurut banyak pereka dalaman, julat ini akan relevan untuk masa yang lama. Warna hitam dan putih di pedalaman menarik dengan kepraktisan, keanggunan dan kecantikan mereka. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kelimpahan warna putih secara visual mengembang ruang bilik kecil.
 • Nada putih menjadikan bilik lebih cerah.
 • Interior hitam dan putih dianggap bergaya, luar biasa dan elegan.
Cons
 • Peningkatan permukaan putih putih.
 • Dengan penggunaan berlebihan hitam, pedalaman boleh menjengkelkan kepada seseorang. Warna hitam menyumbang kepada kemerosotan pemikiran gelap dalam seseorang yang menghabiskan banyak masa di dalam rumah, di pedalaman yang warna gelap terlalu banyak digunakan.
 • Merawat permukaan warna putih dan hitam memerlukan banyak masa.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk