Bagaimana untuk melengkapkan bar di dapur? 215+ (Foto) Reka bentuk moden untuk sebuah rumah atau apartmen

Kaunter bar, reka bentuk foto yang bagus untuk diletakkan di Internet, boleh dibuat di mana-mana dapur. Perkara utama untuk menentukan apa jenis kaunter bar yang anda ingin melengkapi bahagian dalaman anda.

Kandungannya:

Pelantikannya boleh berbeza-beza dari rumah ke rumah. rata:

 • Seketika dapur kaunter bar boleh melaksanakan fungsi semata-mata praktikal - ganti makan jadual dan menyediakan permukaan kerja tambahan di mana anda boleh memotong, menggabungkan, doh roll.
 • Di apartmenstudio ia boleh menjadi pemisah yang hebat dan berasingan zon dapur dari zon ruang tamu sebagai jelas mungkin.
 • Di sebuah apartmen besar, di mana dari semasa ke semasa kumpulan besar kawan berkumpul - atau kehidupan keluarga yang besar - kaunter bar akan menjadi tidak hanya meja tambahan, tetapi hiasan dalaman yang sebenar, di mana ia baik untuk berkumpul, bercakap, mungkin minum.

Satu tambahan hebat ke pedalaman.

Satu tambahan hebat ke pedalaman.

Dalam mana-mana pangsapuri, ia boleh menjadi sebahagian daripada reka bentuk yang sangat penting, kerana kaunter bar jauh lebih asli dan menarik daripada jadual biasa, yang mana ia berbeza bukan sahaja dalam bentuk, tetapi juga tinggi.

Tetapi untuk ini berlaku, anda perlu melakukan usaha - anda perlu mengambil kira bahan-bahan, lokasi khusus, ciri-ciri teknikal, serta ciri-ciri reka bentuk.

Apakah rak yang dibuat?

Reka bentuk bar kaunter mana-mana menunjukkan kehadiran:

 • countertopsbahan yang menentukan penampilan dan prestasinya;
 • asas, bahan yang mempengaruhi penampilan kurang, tetapi bergantung kepada kebolehpercayaannya.

Beri perhatian kepada countertop bahan

Beri perhatian kepada countertop bahan

Daripada kombinasi bergantung pada bagaimana rak akan berkelakuan dalam kehidupan seharian dan bagaimana ia akan kelihatan.

kembali ke menu ↑

Bahan semulajadi

Bahan-bahan yang membuat countertop untuk kaunter bar, boleh dibahagikan kepada dua kumpulan.

Pertama - semulajadi

Di antaranya pokok itu - yang paling klasik dari semua bahan yang mungkin. Apabila pada akrilik, kaca marah dan papan serpih, tiada siapa yang pernah mendengar, pokok itu telah digunakan dengan kekuatan dan utama. Walau bagaimanapun, ciri-ciri semasa adalah berbeza daripada yang ada di zaman dahulu - walaupun di peringkat pengeluaran, papan diisi dengan sebatian khas yang melindungi mereka daripada kelembapan dan kerengsaan biologi.

Kayu adalah pilihan klasik.

Kayu adalah pilihan klasik.

Kelebihan:

 • Kecantikan Setiap meja atas adalah unik, naungan panas yang mulia. Ia memberikan keselesaan bilik, sesuai dengan gaya klasik.
 • Kebolehpercayaan Kayu mahal dirawat sedemikian rupa sehingga tidak takut apa-apa tetapi kebakaran dan kerosakan mekanikal. Boleh berkhidmat selama beberapa dekad.

Satu-satunya kelemahan pokok ialah ia memerlukan penjagaan yang berhati-hati, ia tidak boleh dibersihkan dengan agen yang agresif.Di samping itu, anda boleh meninggalkan tanda di atasnya jika anda memotong produk tanpa papan di atasnya.
Selaras dengan lamina

Selaras dengan lamina

Antaranya - semulajadi batu.

Bahannya mahal, tetapi tidak tanpa plus:

 • Kecantikan Sama seperti setiap meja atas kayu unik, setiap batu adalah unik. Menggeram, warna tertentu yang wujud dalam spesies tertentu betul boleh diterima, ia akan kelihatan cantik.
 • Kebolehpercayaan Sekiranya pokok perlu diproses supaya ia menjadi stabil, tidak ada yang takut kepada batu sama sekali. Ia tidak membakar, tidak membusuk, tidak pudar, ia boleh dibasuh dengan agen yang agresif dan dibersihkan dengan spons logam. Titisan suhu tidak akan melakukan apa-apa kepadanya.

Kekurangan batu - harga dan berat badan. Jadi asas tidak mereda dan tidak retak di bawah atas meja, ia akan diperlukan untuk menjalankan pengiraan, dan untuk apa-apa yang tidak berlaku kepada plat asas, anda perlu mengira beban di atasnya. Di samping itu, meja countertop sukar untuk mengangkut dan membawa ke apartmen.

Satu pilihan yang semua orang akan suka

Satu pilihan yang semua orang akan suka

Antaranya juga logam.

Ia dibezakan oleh:

 • Kecantikan Untuk hi-tech, sebagai contoh, kilauan logam dari tablet tidak boleh digantikan. Dalam gaya moden, ia juga akan kelihatan baik.
 • Kebolehpercayaan Keluli tahan karat biasanya dibeli untuk dapur - ia tidak sensitif kepada api dan kelembapan, ia boleh diproses dengan cara apa pun, mudah dibersihkan.

Logam mempunyai dua minus - harga dan penampilan khusus.. Pedalaman dengannya segera mula kelihatan ketat, sedikit sejuk. Jika ini bukan gambaran yang anda ingin capai, lebih baik memilih pilihan lain.

Kitar semula logam di bahagian dalam dapur

Kitar semula logam di bahagian dalam dapur

Lembaga
Dapatkan bahan semulajadi untuk pendirian, bukan hanya jika belanjawan membenarkan, tetapi juga jika anda memerlukan reka bentuk dan jiwa. Dalam kes lain, tidak ada keperluan untuk membayar lebih - ya, pendirian dengan kerja batu akan bertahan selama beberapa dekad, tetapi adakah anda memerlukan tahap kebolehpercayaan apabila batu buatan lebih murah dan memakai hanya sedikit lebih cepat?
kembali ke menu ↑

Bahan sintetik untuk countertop

Kumpulan kedua - bahan sintetik

Ini termasuk:

Chipboard

Bahan yang terdiri daripada habuk bermampai dengan penambahan resin tertentu, yang dapat memancarkan penyejatan berbahaya kepada manusia, jika pengilang itu tidak teliti. Ia haus dengan cepat, rapuh - jika anda memukulnya keras, retak tetap, jika anda memegangnya dengan pisau, akan ada jejak. Tetapi murah, tidak takut perubahan suhu. Kelembapan, bagaimanapun, boleh merosot. Mengendalikan kimia agresif tidak digalakkan.

Opsyen merancang penempatan mudah

Opsyen merancang penempatan mudah

MDF

Bahan yang dihasilkan dari pengeluaran kayu buangan - dipanaskan, digiling, dicampur dengan resin, ditekan ke dalam piring. Hasilnya lebih tebal dan lebih kuat daripada chipboard, tetapi jika anda memukulnya, akan ada penyok. Dalam kedalaman parasit atas meja boleh bermula. Walau bagaimanapun, kurang kerap daripada chipboard, ternyata tidak berkualiti dan berbahaya kepada kesihatan, boleh dipercayai, dan dapat berfungsi selama beberapa dekad.

Plastik

Countertop plastik tulen dalam kehidupan seharian tidak dapat dijumpai, mereka akan terlalu rapuh, tetapi dengan plastik sering mereka dihadapkan dengan countertop yang diperbuat daripada chipboard dan MDF. Ini membantu melindungi mereka dari kelembapan dan memberi mereka gambaran yang lebih menarik. Plastik cair, jika anda meletakkannya panas, anda boleh mencalainya, dari masa ke masa ia haus, ia takut kimia agresif. Tetapi ia sangat pelbagai - apa-apa warna, apa-apa corak. Anda boleh meniru pokok atau batu dengannya.

Plastik - sebagai pelapis tambahan

Plastik - sebagai pelapis tambahan

Akrilik

Dia adalah batu buatan. Tidak takut kelembapan, tetapi, tidak seperti batu semulajadi, ia boleh tercalar. Tidak berubah dari titisan suhu, tidak pudar, calar boleh dikurangkan dengan menggilap kawasan yang rosak. Tetapi kelebihan utamanya adalah tidak dalam hal ini, tetapi dalam fakta bahawa ia boleh digunakan untuk membuat apa-apa bentuk - puncak meja bulat, puncak meja yang kelihatan seperti pelapik, puncak meja, permukaan yang menonjol lengkung, membentuk lubang di mana, contohnya, buah-buahan boleh diletakkan.Mana-mana warna, menyenangkan kepada kelancaran sentuhan - tiada bahan lain yang memberikan kebebasan imaginasi itu.

Kaca - kelihatan cantik dan tidak takut dengan suhu tinggi

Kaca - kelihatan cantik dan tidak takut dengan suhu tinggi

Kaca

Bahan yang paling indah, yang boleh menjadi warna apa pun atau bahkan dalam bentuk kaca berwarna. Berbeza dengan kelembutan - kesan mekanikal meninggalkan cip di atasnya, semasa operasi membuat bunyi (contohnya, basah apabila ia dilakukan dengan kain), takut kimia agresif dan serbuk kasar. Ia boleh tercalar. Tetapi ia tidak takut dengan suhu tinggi (anda tidak boleh meletakkan panci panas di atasnya), kelembapan tinggi, ancaman biologi, kotoran. Ia memberikan ruang dalaman yang sangat sejuk. Ia mempunyai harga yang tinggi.

Bahan-bahan sintetik tidak sememangnya lebih rendah daripada semula jadi (jika kita tidak bercakap tentang segmen harga rendah dari papan zarah), kerana anda hanya perlu memilih ciri-ciri teknikal dan keistimewaan estetik.

Mempunyai bentuk yang berbeza dan membawa hiasan yang luar biasa.

Mempunyai bentuk yang berbeza dan membawa hiasan yang luar biasa.

Lembaga
Sekiranya anda membuat keputusan untuk kekal di kaca, ambil perhatian bahawa ia adalah frosted dan telus, berwarna dan tidak berwarna, dan ia juga boleh diproses dengan pasir, berlian atau dicat secara manual. Fikirkan tentang apa yang akan kelihatan baik di dapur anda.
kembali ke menu ↑

Bahan Substrat

Asas bar harus selaras dengan meja, dan dengan dapur lain. Anda boleh membuatnya dari bahan yang berbeza:

 • Chipboard dan MDF. Mereka biasanya digabungkan dengan tablet dari bahan yang sama. Mereka murah, kelihatan baik, kerana mereka biasanya dibuat di bawah kayu semula jadi. Satu-satunya kelemahan adalah rapuh, jika seseorang secara tidak sengaja menendang pondasi sedemikian, penyok yang tidak tepat akan tetap berada di atasnya.
 • Drywall. Selalunya digunakan apabila seseorang ingin berdiri dengan tangannya sendiri. Seratus worktops boleh digabungkan dari hampir apa-apa, perkara utama adalah memilih warna dan tekstur yang baik. Ia adalah bingkai logam, bersarung dengan kepingan kering. Kerosakan mekanikal juga tidak stabil - penyok akan kekal, tetapi terdapat banyak pilihan reka bentuk.
 • Bata. Bahan ini berat, memerlukan beberapa ketangkasan dalam edaran, sesuai dengan hi-tech dan minimalism, tetapi sangat terbatas dalam cara ekspresif. Warna bata selalu sama, di samping untuk menyelesaikannya tidak masuk akal - untuk meletakkan papan serpai atau drywall lebih mudah. Tetapi benar-benar tidak sensitif terhadap kerosakan dan boleh berdiri di dapur selama sedozen tahun.
 • Pokok. Kayu sebenar hanya digunakan jika keaslian bahan adalah asas. Ciri-ciri tidak jauh berbeza dari yang lain, hanya dalam penampilan.
 • Logam. Pangkalan logam padat akan terlalu berat, kerana logam biasanya digunakan untuk membuat paip bulat di mana satu pinggir atas meja boleh berehat. Digunakan dalam minimalism dan hi-tech, atau di mana pemilik mahu rak kelihatan klasik.
 • Bulkhead. Di sesetengah pangsapuri, pemisahan antara ruang tamu dan dapur dimusnahkan untuk mendapatkan bilik tunggal yang boleh dizonkan. Dalam kes ini, tablet boleh diletakkan pada sisa-sisa partisyen sedemikian - hasilnya akan sangat dipercayai, dan kemungkinan besar tidak akan merosakkannya.

Pilih bahan untuk asas

Pilih bahan untuk asas

Lembaga
Jika anda ingin berdiri dengan tangan anda sendiri, pilih drywall atau batu bata - cara paling mudah untuk bekerja dengan mereka adalah mengendalikan walaupun seorang pemula yang tidak pernah melakukan apa-apa seperti itu.
kembali ke menu ↑

Jenis rak

Bahan dari mana rak dibuat menentukan berapa lama ia akan berlangsung dan bagaimana ia akan kelihatan. Tetapi bagaimana ia akan sesuai dengan reka bentuk dan apa keperluan praktikal yang akan dijawab - ia bergantung kepada lokasinya di dapur.

Kaunter bar dalam bentuk sebuah pulau

Kaunter bar dalam bentuk sebuah pulau

kembali ke menu ↑

Stationary

Rak tidak bergerak sama sekali tidak bergerak - mereka berdiri di tempat mereka diletakkan sekali, selama beberapa dekad. Mereka berbeza:

 • «Pulau". Ini adalah pendirian besar yang berdiri tegak dari yang lain. perabotseperti meja makan.Biasanya "pulau" digunakan di dapur besar, di mana terdapat banyak ruang dan ada tempat untuk beralih.
 • «Semenanjung". Ia tidak terletak secara berasingan, tetapi merupakan kesinambungan sisa set dapur - barisan pendek pendek dalam huruf "g". Juga untuk dapur besar, sebaliknya rak itu sendiri akan menjadi sangat kecil.
 • Dindingnya. Pendirian ini terletak di dinding dan sesuai untuk pangsapuri kecil, memandangkan ia memerlukan sedikit ruang - bahkan kurang daripada meja makan biasa, kerana lebarnya yang kecil.
 • Jendela tetingkap. Malah, tudung tingkap itu sendiri adalah kaunter bar yang siap sedia, hanya mengembangkannya sedikit dan meletakkan kerusi untuknya. Sesuai untuk dapur kecil di mana tidak ada tempat untuk berbalik sama sekali - akan menjadi pengganti yang sangat baik untuk meja makan besar.
 • Dalam partition. Di apartmen, di mana dapur dan ruang tamu bergabung, memusnahkan partition dalaman, anda boleh memilih versi asal rak, memusnahkan partition tidak ke akhir. Kemudian meja boleh diletakkan terus ke atasnya, dan bahagian atas dinding sama ada boleh dihancurkan sepenuhnya atau dibiarkan supaya pendirian itu menjadi sejenis "tetingkap".

Rack-sill untuk dapur kecil

Rack-sill untuk dapur kecil

Rak simpanan adalah penyelesaian yang baik, tetapi jika anda suka perubahan (atau jika anda mempunyai sebuah pangsapuri yang sangat kecil, di mana setiap ruang penting), maka rak transformator lebih sesuai.

kembali ke menu ↑

Rak transformer

Antaranya ialah:

 • Lipat. Dilampirkan sama ada ke dinding atau ke dapur. Dalam kedudukan dilipat, mereka tidak dapat dilihat sepenuhnya, tetapi jika perlu, ia cukup untuk menarik penonjolan supaya pendirian itu bersandar dan anda boleh menggunakannya dengan selamat.
 • Boleh ditarik balik. Kuku biasanya hanya pada alat dengar. Jika anda perlukan, anda tarik tongkat - dan rak gulung supaya anda boleh menggunakannya.
 • Pada roda. Rak seperti ini jarang berlaku kerana mereka jarang memerlukan. Ia masuk akal hanya jika anda memerlukan ruang kosong di dapur, dan anda akan menolak rak ke dinding - atau anda ingin mengangkutnya dari semasa ke semasa dari dapur ke bilik dan belakang. Biasanya mereka diperbuat daripada logam, cukup terang bahawa orang yang paling kuat juga tidak dapat melancarkan.

Pilih mengikut saiz dapur

Pilih mengikut saiz dapur

Lembaga
Jika anda mempunyai dapur bersaiz sederhana dan anda tidak tahu kaunter yang terbaik untuk anda, lukiskan (atau buat dalam program yang sesuai) hasil akhir: bagaimana bilik dengan "pulau" akan kelihatan seperti ambang jendela. Kebolehlihatan akan membantu menyelesaikannya.
kembali ke menu ↑

Sentuhan akhir

Pada masa ini anda sudah dapat membayangkan apa bahan dan pembinaan yang anda perlukan. Ia tetap hanya untuk menambah beberapa butiran pada imej supaya ia menjadi lengkap.

Mula-mula anda perlu membuat keputusan mengenai saiznya

Mula-mula anda perlu membuat keputusan mengenai saiznya

kembali ke menu ↑

Dimensi

 • Ketinggian. Di kaunter bar klasik adalah satu meter dengan lima belas sentimeter. Ketinggian semacam ini sesuai untuk "pulau" dan untuk zon - ia secara kualitatif akan memisahkan satu zon daripada yang lain. Tetapi anda memerlukan kerusi tinggi khas, dan orang-orang yang kecil boleh menjadi tidak selesa. "Semenanjung" biasanya lebih rendah, kerana mereka bertepatan dengan ketinggian dengan seluruh alat dengar. Mereka tidak memerlukan kerusi khas. Reka bentuk lain boleh berubah mengikut ketinggian mengikut keadaan.
 • Lebar. Sudah tiga puluh sentimeter - bergerak, kerana tidak ada tempat untuk meletakkan plat mudah. Lebar klasik adalah enam puluh, dan untuk dapur yang luas, luas, anda boleh membuat semua lapan puluh dapat sesuai dengan selesa.
 • Panjang. Ia bergantung pada berapa ramai orang yang akan duduk di kaunter. Sebaik-baiknya, masing-masing mempunyai enam puluh sentimeter ruang bebas. Jika dapur kecil, hanya ahli keluarga yang diambil kira dalam pengiraan - mereka yang akan makan di kaunter setiap hari. Di dapur yang besar, anda mampu mewah dan mengira berapa ramai orang boleh berada di syarikat yang paling besar. Dalam apa jua keadaan, sebagai tambahan kepada ruang untuk rak di dapur sepatutnya menjadi kawasan percuma di mana anda boleh berjalan.

Skim untuk mengumpul kaunter bar

Skim untuk mengumpul kaunter bar

Lembaga
Sekiranya anda turun naik dengan panjang, lukiskan garis depan dengan kapur lantai dan cuba untuk memasak sesuatu tanpa melangkah ke dalamnya. Akibatnya, anda pastinya akan memahami betapa mudahnya anda selepas itu.
kembali ke menu ↑

Tahap

Rak boleh:

 • Tahap tunggal. Dalam kes ini, ketinggian di seluruh permukaan adalah sama.
 • Berlapis. Ia boleh menggabungkan beberapa permukaan ketinggian yang berbeza - selalunya terdapat dua daripadanya, satu berfungsi sebagai kaunter bar, yang lain sebagai meja makan ketinggian biasa.

Semula "semenanjung" peringkat seringkali diperolehi - inilah yang berlaku jika pendiriannya, walaupun jika dipasang pada alat dengar, adalah lebih tinggi sedikit daripada ketinggian keseluruhannya.

Permukaan pelbagai peringkat di dapur

Permukaan pelbagai peringkat di dapur

kembali ke menu ↑

Borang

 • Rectangular. Ini adalah sejenis klasik yang sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Walau bagaimanapun, ia mungkin kelihatan agak membosankan, dan sudut yang tajam sentiasa agak berbahaya - anda secara tidak sengaja boleh menelan mereka dan mendapatkan lebam.
 • Bulat. Pendirian bujur atau bulat boleh hanya jika ia adalah "pulau". Tetapi tidak ada yang mengganggu untuk membuat meja di dinding berdiri separa bulat, atau sekurang-kurangnya mengelilingi sudutnya. Sedikit lebih asli, ditambah, tidak ada yang dapat dipukul.
 • Asal. Ini adalah rak dalam bentuk gelombang, dalam bentuk permukaan lembut jatuh ke lantai, rak dengan alur, rak dengan protuberances, mirip dengan bunga, blots dan bentuk lain yang tidak standard yang datang ke fikiran. Mereka biasanya diperbuat daripada akrilik.

Pendirian oval asal

Pendirian oval asal

Memilih borang untuk rak yang anda perlu ingat bahawa agar ia dapat melihat di kawasan pedalaman dengan betul dan sesuai, ia perlu untuk semua yang lain. Iaitu, di dapur terdapat unsur-unsur lain yang mengulanginya.

Ia mungkin:

 • Selesai. Sebagai contoh, ia sangat baik digabungkan dengan siling berkilat separuh bulatan dengan separuh bulatan, diserlahkan lampu. Anda boleh memilih kalangan di atas lantai jubin atau permaidaniAnda boleh membuat corak yang sesuai kertas dinding. Perkara utama ialah motif adalah sama.
 • Perabot lain. Pertama sekali - dapur. Jika ia mempunyai garis halus, anda boleh membuat rak dibulatkan. Tetapi jika ia terdiri sepenuhnya dari sudut tajam - mereka tidak akan harmoni.
 • Tekstil. Cara paling mudah ialah memasukkan motif yang diperlukan dalam tekstil. Langsir, permaidani, jika ada, tuala, taplak meja, jika ada - semuanya dapat mempengaruhi persepsi bilik dan bentuk di dalamnya.

Jangan lupa tentang dalaman keseluruhan

Jangan lupa tentang dalaman keseluruhan

Di samping itu, anda perlu mengambil kira gaya keseluruhannya. Garis lancar tidak sesuai dengan teknologi tinggi yang teruk, anda tidak boleh meletakkan pendirian asal ke dalam klasik.

kembali ke menu ↑

Warna

 • Kayu semulajadi. Tidak kira sama ada ia semula jadi atau cantik dibuat daripada plastik. Adalah penting bahawa ia membawa keselesaan kepada pedalaman, memberikan naungan panas. Ia digabungkan dengan warna-warna hangat, dengan corak lancar, dengan gaya klasik, dengan gaya. provensi. Dalam warna sejuk ia kelihatan tidak semulajadi.
 • Batu semulajadi. Tidak mengapa jika ia benar-benar semula jadi. Adalah penting bahawa dia memberikan kepantasan dalaman, menjadikannya lebih ketat. Ia harmoni dengan mana-mana warna, bergantung pada batu tertentu yang diperbuat daripada tablet. Dalam berteknologi tinggi tidak akan kelihatan, tetapi untuk fit Gothic.
 • Logam. Plastiknya tidak meniru. Berbeza dengan keparahan, memberikan bahagian dalamnya sejuk. Ia digabungkan dengan garis yang ketat, dengan warna gelap.
 • Kaca. Ia digabungkan dengan logam, kesannya memberi kesan yang sama - keparahan, sejuk. Untuk hi-tech adalah ideal, dan juga untuk moden. Tetapi tingkap kaca berwarna (terutamanya jika gambar adalah bunga) akan kelihatan baik dalam gaya eko.
 • Putih. Ia sesuai dengan Provence, tetapi ia patut menyerahkan sedikit salah - dan anda akan mendapat persatuan dengan bilik operasi. Secara amnya sangat bergantung kepada warna-warna di sekelilingnya - mereka memberikan naungan utama putih.
 • Hitam. Untuk Gothic, pilihan hebat, walaupun agak suram. Boleh seimbang dengan warna lain.

Reka bentuk salji putih dengan aksen biru

Reka bentuk salji putih dengan aksen biru

Secara umumnya, pendirian boleh sama ada di dalam warna pedalaman atau berbeza dengannya.

Pada masa yang sama, masuk akal untuk membuat kontras hanya jika tidak ada objek terang yang lebih besar di dapur, jika tidak, ia akan menjadi terlalu banyak.
Lembaga
Sekiranya anda suka idea untuk membuat pendirian berbeza dengan yang lain, pilih warna bukan dengan mata, tetapi mengikut jadual yang boleh didapati di Internet. Lagipun, hanya hit yang sempurna akan kelihatan baik. Malah hanya bayangan yang salah akan memusnahkan semua keharmonian.
Sebaliknya berdiri hitam dengan kerusi

Sebaliknya berdiri hitam dengan kerusi

kembali ke menu ↑

Aksesori pilihan

Apabila imej rak telah berkembang, ia tetap hanya untuk menambahnya dengan aksesori yang diperlukan yang akan menjadikannya lebih selesa dalam kehidupan seharian dan lebih cantik.

Perkara pertama yang diingati ialah pagar - satu paip logam menegak, yang dipasang pada satu hujung rak, seperti dalam bar sebenar. Dan sudah semua jenis aksesori dipasang pada paip:

 • Pekeliling. Mereka mempunyai gunung di tengah, anda boleh menggunakannya dari mana-mana arah. Ini termasuk niche untuk buah-buahan, rak dengan alur khas untuk cermin mata, rak dengan botol khas untuk rempah-rempah, hanya bulat yang boleh anda letakkan.
 • Berpusing. Pengancing di pusat, dari itu pergi ke satu arah rak (paling sering sejagat) atau penyangkut dari mana cangkuk hang. Mereka boleh menggantung tuala, alat makan, sendok, pembuka botol - apa-apa. Untuk digunakan, anda perlu berpaling.

Adalah penting untuk tidak membebani pagar

Adalah penting untuk tidak membebani pagar

Peraturan asas untuk pagar adalah bahawa ia tidak boleh dibebankan. Dalam dapur purata biasa, ia tidak sepatutnya mempunyai lebih daripada tiga aksesori, jika tidak ia akan menarik terlalu banyak perhatian, dan dalam keadaan yang tidak baik.

Yang kedua ialah sistem penggantungan. Dipasang ke siling di atas bar, seperti dalam bar sebenar.

Ia dilengkapi dengan:

 • Dilengkapi dengan cangkuk. Di kait, anda boleh menggantung tuala, colander, senduk dan lain-lain - untuk mendapatkannya, orang yang tinggi cukup untuk menjangkau.
 • Dilengkapi dengan takik. Anda boleh memasukkan gelas atau botol ke dalamnya - dan tidak perlu mengubahnya dengan kerap, mereka boleh menjadi sebahagian daripada rombongan.
 • Dilengkapi dengan pemegang. Melaluinya, anda boleh membuang sesuatu - tuala yang sama.

Kami melengkapkan dengan cangkuk kaca

Kami melengkapkan dengan cangkuk kaca

Untuk sebahagian besar, sistem penggantungan diperlukan untuk mempelbagaikan kawasan pedalaman. Tetapi tiada yang menghalangnya untuk menjadikannya semata-mata praktikal.

Rak ketiga - rak. Di rak anda boleh meletakkan apa-apa. Mereka diperbuat daripada bahagian dalam rak jika ia tidak terletak pada paip logam, tetapi pada sesuatu yang lebih padat, seperti pembinaan eternit. Anda boleh meletakkan apa-apa pada mereka, anda tidak boleh melihat mereka di luar.

Keempat - reka bentuk sebelah luar rak.

Sekiranya, anda boleh membuatnya sebagai hiasan, dengan menggunakan:

 • Tangan dicat. Anda boleh menjemput seorang artis, anda boleh membuat lukisan sendiri - perkara utama adalah bahawa ia kelihatan baik.
 • Akuarium. Ia mahal, tetapi sangat menarik. Di samping itu, ikan hidup, berenang dengan tenang di bawah bar, menubuhkan suasana yang pensive dan meningkatkan mood.
 • Mosaic. Anda boleh meletakkan pola yang cantik, tetapi anda boleh menarik.
 • Tingkap kaca berwarna. Ini adalah teknik yang indah dan ia akan kelihatan baik.

Kaunter bar dicat tangan

Kaunter bar dicat tangan

Sebenarnya, mana-mana kaedah yang baik - anda boleh jubin, cat dengan warna tertentu, biarkan ia seperti itu, masukkan kaca ...

Dan tentu saja, jangan lupa tentang pencahayaan. Ia mampu meletakkan aksen dan mengubah dapur sepenuhnya.

Anda boleh menguruskannya:

 • Satu lampu di bawah siling. Ini adalah klasik, tetapi ia membawa kepada fakta bahawa bayang-bayang panjang diperolehi, yang menambah beberapa daya tarikan untuk apa jenis pedalaman. Di samping itu, ia sering tidak dapat memberikan kecerahan yang mencukupi, yang membolehkan untuk menerangi semua sudut.
 • Beberapa lampu di atas kaunter. Ini adalah penerimaan klasik untuk pedalaman, di mana ada bar - ia menyoroti, menarik perhatian kepadanya dan pada masa yang sama menyinari tempat di mana, seperti yang sepatutnya, acara utama akan berlaku di dapur.
 • Lebih banyak bidang penting.Di atas rak, di atas kawasan kerja dan, jika terdapat lebih banyak - di atasnya. Jika ada dapur sofaboleh menyerlahkannya. Pencahayaan sedemikian memberikan cahaya yang tersebar dan membolehkan, jika perlu, menerangi dengan tepat tempat yang dikehendaki. Lagipun, mengapa cahaya di seluruh dapur kepada seseorang yang memasak, sebagai contoh?

Sambutan klasik untuk bahagian dalam - lampu

Sambutan klasik untuk bahagian dalam - lampu

Untuk pencahayaan yang anda boleh gunakan:

 • Lampu loket. Mengantung terus dari siling, dengan gaya yang selaras dengan penerimaan dan bahagian pedalaman yang lain. Mereka boleh ditempatkan di ketinggian yang berbeza - untuk penyelesaian moden, yang menarik ialah idea meletakkan mereka di atas, yang lain di bawah untuk mewujudkan asimetri.
 • Cahaya tempat. Lampu kecil, sama dengan butang - mereka boleh tertanam di siling dan dinding. Cahaya dari mereka cerah tetapi lembut, mereka sangat sesuai untuk menyesuaikan pencahayaan dapur dan menonjolkan zon, kerana masing-masing boleh dilampirkan ke suis yang berasingan.
 • Tempat. Ia adalah beberapa lekapan yang dipasang pada satu palang. Jika perlu, mereka boleh diarahkan ke arah yang berbeza, memfokuskan cahaya pada satu bahagian dapur, kemudian pada yang lain. Sesuai dengan hi-tech, moden dan minimalisme.

Lampu spot di ruang tamu dapur

Lampu spot di ruang tamu dapur

Terdapat juga perkataan yang berasingan dalam lampu - jalur LED.

Dia telah menambah:

 • Warna. Anda boleh menyesuaikan sesiapa sahaja dan menyesuaikannya seperti yang anda mahukan.
 • Keamatan cahaya latar. Ia juga boleh sama sekali, kebanyakannya mempunyai roda suis khas, di mana intensiti diselaraskan secara intuitif.
 • Fleksibiliti. Pita itu mudah dibengkokkan dan boleh mengambil bentuk yang diinginkan.

Lampu LED Pulau

Lampu LED Pulau

Cahaya pita seluruh dapur tidak berfungsi, tetapi ia sesuai untuk menyerlahkan aksen. Ia boleh diregangkan di sepanjang tepi bawah rak, menonjolkannya, atau tertanam di pangkalan - apa-apa idea yang baik.

Gaya yang sesuai, warna yang sesuai, pilihan aksesori yang berhati-hati - dan anda akan mempunyai analog meja makan di dapur anda, yang akan menjadi selesa, cantik dan sangat berfungsi. Tergantung pada kereta api tuala? Masukkan rempah di rak di pangkalan? Buat jalur LED di bawah meja atas? Mengapa tidak, kerana ia akan menjadi baik dan mudah.

Kaunter bar

Kejadian yang elegan

8.6 Skor Jumlah
Bar counter - kami merangkumi semua idea anda

Bar di dapur tidak mengejutkan. Dia berada di hampir setiap rumah atau apartmen kedua. Tetapi anda boleh menguruskannya dengan cara yang berbeza. Gunakan lukisan, stuko. Anda boleh menjadikannya sebuah pulau, semenanjung, atau pengubah. Pilihan ini sangat mudah bagi mereka yang mempunyai dapur kecil. Ia semua bergantung pada keutamaan dan citarasa anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Estetika. Bukan sahaja meja makan boleh dibandingkan dengan pendirian kecantikan.
 • Pelbagai. Apa-apa bahan, apa-apa warna, ketinggian, panjang, lebar, aksesori dan kaedah hiasan boleh digabungkan sebagai hasrat imaginasi anda.
 • Keaslian. Interior dengan bar kaunter adalah dengan definisi lebih menarik daripada pedalaman dengan meja makan.
Cons
 • Kos yang tinggi. Untuk membuat rak yang benar-benar cantik, anda memerlukan lebih banyak wang daripada yang anda perlukan di meja makan biasa.
 • Kerumitan reka bentuk. Ia adalah perlu bukan sahaja untuk membuat pendirian, tetapi juga untuk muat ke pedalaman.
 • Kerumitan pemasangan. Anda boleh membuat rak dengan tangan anda sendiri, tetapi dalam kebanyakan kes anda masih perlu menggunakan bantuan pakar.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk