Kupu-kupu Cantik di dinding lakukan sendiri: hiasan 140+ (Photo) di pedalaman (kertas, volumetrik, pelekat)

Kraf di dinding dalam bentuk rama-rama akan membantu menyegarkan dinding membosankan dan monoton. Ia digunakan sebagai simbol musim panas, ringan dan kebebasan. Rama-rama boleh dibuat dari hampir apa-apa bahan. Rama-rama di dinding - cara yang bagus untuk menghias bilik. Mereka membawa keanggunan dan ringan ke bilik.

Kandungan artikel ini:

Apakah gaya yang sesuai dengan rama-rama di dinding?

Rama-rama di dinding dibuat sebagai muralditetapkan pada satu atau beberapa dinding bilik. Mereka boleh membuat kertas, kain dan banyak bahan lain. Bergantung pada gaya reka bentuk bilik cara pengeluaran dan pendaftaran panel yang betul dipilih.

Rama-rama memilih bergantung pada gaya bilik

Rama-rama memilih bergantung pada gaya bilik

Mereka boleh dilekatkan ke dinding sewenang-wenangnya atau membuat panel. Anda juga boleh membuat gambar.

Bahan yang lebih ringan dari mana anda membuat aplikasi, semakin mereka akan menyerupai yang sebenarnya. Apabila angin bertiup sedikit, sayap mereka akan berkarat, mewujudkan tiruan penerbangan.
Bahan yang lebih ringan, lebih realistik

Bahan yang lebih ringan, lebih realistik

Rama-rama sesuai untuk menghiasi bilik dengan gaya apa pun, tetapi yang terbaik dari semua serangga bersayap akan melihat gaya:

.

Adalah sangat penting bahawa dalam rama-rama warna mereka digabungkan dengan reka bentuk warna bilik. Ia tidak perlu membuat serangga merah atau hijau terang untuk bilik yang dihiasi dengan warna kuning telinga.
Angkat warna kertas dinding

Angkat warna kertas dinding

Mereka juga harus berbeza warna dari dinding, supaya tidak bergabung dengannya. Sebagai contoh, rama-rama putih akan hilang putih atau cahayakelabu dinding. Gabungan yang berjaya boleh dipanggil:

Shade dalam warna lain supaya tidak bergabung

Shade dalam warna lain supaya tidak bergabung

Peraturan utama - rama-rama di dinding harus menonjol dan pada masa yang sama digabungkan, dan tidak kelihatan sebagai hiasan yang berlebihan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kraftangan DIY dari sekeping kertas (7 arahan langkah demi langkah) 130+ Gambar: kita mula dari yang paling mudah. Pengumpulan kelas tuan terbaik!

kembali ke menu ↑

Bersedia untuk membuat aplikasi

Sebelum membuat gambar dengan rama-rama, anda perlu memikirkan bagaimana ia akan ditempatkan, apa saiznya dan apa bahan yang akan mereka buat. Anda boleh mencari di panel sedia ada Internet dan mengambil idea dari sana, selepas itu anda harus mula membuat stensil.

Rama-rama tidak boleh terletak di tempat yang sama, juga, jarak antara mereka harus berbeza, supaya komposisi itu kelihatan menarik. Anda boleh melampirkan rama-rama dalam bentuk angin puyuh atau secara rawak mengaturkannya di dinding.
Komposisi dalam bentuk vyhrya

Komposisi dalam bentuk vyhrya

Selepas anda perlu mengambil bahan untuk stensil pembuatan dan pembelian. Adalah wajar untuk mempunyai beberapa stensil saiz yang berbeza untuk menjadikan komposisi lebih menarik. Potongan stensil boleh di atas kertas, filem vinil atau bahan lain yang sesuai.

Rama-rama cahaya boleh dipotong dari:

Tembok hijau muda dengan rama-rama

Tembok hijau muda dengan rama-rama

Sangat mudah untuk membuat kupu-kupu kertas, tetapi anda perlu menghiasi kain.

kembali ke menu ↑

Kertas

Kertas ini sesuai untuk orang-orang yang tidak mahu membelanjakan wang untuk bahan yang mahal dan masa untuk pengeluaran. Ia sangat mudah untuk membuat rama-rama tersebut pada stensil, tetapi mereka mempunyai kelemahan - aplikasi boleh rosak dengan mudah.

Malah kanak-kanak kecil boleh memotong kertas. Anda juga boleh menggunakan kertas berwarna, lukis lurus, mata dan garis-garis ke rama-rama. Aplikasi sedemikian adalah murah, dan seluruh keluarga boleh memotongnya.
Mudah dipotong dan dilampirkan

Mudah dipotong dan dilampirkan

Kupu-kupu kertas boleh dipotong daripada majalah lama, serta mencetak warna dan memotong sepanjang kontur. Ia tidak perlu membuat panel dalam skema warna yang sama - warna yang lebih berbeza, lebih menarik.

Kupu-kupu kertas boleh dilekatkan ke tengah, dan apabila angin bertiup, mereka akan bergoyang. Serangga sedemikian boleh diletakkan di atas gam, pita scotch atau dilekatkan dengan tajam.

Rama-rama kertas besar di dinding yang berjalan di sepanjang struktur

Rama-rama kertas besar di dinding yang berjalan di sepanjang struktur

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara membuat bunga dari kertas beralun dengan permen dengan tangan anda sendiri? Kelas induk +75 Foto bunga mewah

kembali ke menu ↑

Kadbod

Kraft kadbod akan sedikit lebih kuat daripada kertas, tetapi tidak begitu ringan untuk bergoyang dalam angin. Mereka boleh melekat rhinestones, cincin dan melampirkan hiasan, dan tidak seperti kertas, rama-rama kadbod akan menahannya.

Wings boleh dibuat lebih besar atau bulat. Sekiranya kadbod tebal, perlahan-lahan taburkannya dengan air, bengkokkannya, hantarkannya di bawah akhbar dan keringkannya. Selepas pengeringan, hiasan akan mengambil bentuk yang diingini.
Moths boleh dihiasi dengan rhinestones yang berbeza dan berkilau

Moths boleh dihiasi dengan rhinestones yang berbeza dan berkilau

Anda perlu membetulkan kadbod dengan lebih tegas, kerana ia lebih berat daripada kertas. Jangan pasangkannya pada pita atau pin - rama-rama boleh jatuh. Lebih baik menggunakan gam atau pita bermuka dua.

kembali ke menu ↑

Filem vinil

Filem vinil adalah bahan pelekat sendiri, jadi ia sesuai untuk aplikasi yang terpaku pada dinding. Filem ini mempunyai salutan licin yang licin, berkilau di cahaya. Rama-rama terang dari filem vinil akan membantu menyegarkan semula bilik.

Segarkan semula bilik dengan appliqué terapung.

Segarkan semula bilik dengan appliqué terapung.

Keratan tidak sukar, apalagi - anda tidak perlu risau tentang kaedah melampirkan pelekat ke dinding. Anda hanya perlu mengeluarkan lapisan pelindung dari filem dan melekatkannya ke tempat yang betul.

Lembaga
Sekiranya anda ingin sayap rama-rama bergerak ke arah angin, filem pelindung harus dikeluarkan hanya pada lipatan sayap. Pada sayap filem mesti ditinggalkan.
Beri perhatian untuk memasang dengan baik ke dinding.

Beri perhatian untuk memasang dengan baik ke dinding.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana garisan lantai hiasan dengan bunga mengubah pedalaman? 130+ (Foto) tinggi, bergaya, cantik

kembali ke menu ↑

Kain

Kain rama-rama yang sempurna untuk kertas dinding monochromatic cair, langsir atau kain kemasan lembut lainnya. Moths akan membuat bilik lebih selesa, meningkatkan suasana di dalamnya.

Kain tidak boleh digaruk, anda perlu seterika sebelum memotong. Gunung disyorkan untuk lem.

Menguatkan rama-rama dari kain ke gam

Menguatkan rama-rama dari kain ke gam

kembali ke menu ↑

Wall mount

Bahan lampiran bergantung kepada bahan dari mana rama dibuat. Sebagai contoh, gam sesuai untuk kertas, dan buih adalah untuk bahan ringan. Juga, kupu-kupu boleh dipasang pada benang, tergantung dari siling.

kembali ke menu ↑

Gam

Anda boleh menggunakan gam atau pistol. Penggunaan pensil tidak disyorkan, kerana ia tidak memegang bahan, terutama berat. Gam harus digunakan pada dinding seperti yang tidak menakutkan.

Untuk setiap bahan kaedah lampirannya sendiri

Untuk setiap bahan kaedah lampirannya sendiri

Adalah lebih baik memohon gam ke lipatan sayap, jadi rama-rama akan kelihatan lebih seperti yang sebenar.

Sekiranya anda menggunakan gam pada semua sayap, pastikan ia tidak menonjol di luar tepi.. Adalah penting untuk menggunakan gam berkualiti tinggi, kerana ia boleh memegang kupu-kupu teruk atau meninggalkan tanda hod pada kertas dinding.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Dapur jam - Model dinding untuk mewujudkan keselesaan (135+ Foto). Pilihan besar dan asal buat sendiri

kembali ke menu ↑

Pin

Tidak seperti gam, pin meninggalkan sedikit kerosakan pada dinding. Anda juga boleh melekat serangga ke papan gabus. Pins sesuai untuk dinding panel plastik, kosong atau gabus, serta drywall.

Pelekat warna yang berbeza

Pelekat warna yang berbeza

Pins harus dipilih dengan kepala yang sesuai dengan warna dan bentuk. Anda boleh membeli pin dengan kepala dalam bentuk angka yang berbeza atau dengan berkilau.

Sebelum menempelkan pin dengan kupu-kupu yang tersangkut di atasnya ke dinding, anda perlu menggelapkan aplikasi itu ke pin dengan gam Moment.. Jika anda melampirkan rama-rama ke kertas dinding, hujung pin separuh lipat pada sudut yang betul. Jadi pembinaan akan dipasang di dinding dengan cara semulajadi.

Pins dipadankan dengan warna

Pins dipadankan dengan warna

kembali ke menu ↑

Plastik buih

Untuk merapikan rama-rama pada buih, anda perlu mencubit sekeping di kedua-dua belah pihak dan lampirkannya dengan rama-rama di dinding. Aplikasi bahan berat tidak disyorkan untuk memakai gunung itu, kerana busa tidak dapat bertahan. Sesuai kecuali kraf kertas dan kadbod.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Buatlah sendiri idea dekorasi dinding asli - 200+ (Foto) untuk dapur, ruang tamu, bilik tidur

kembali ke menu ↑

Threads

Agar tidak merosakkan dinding, anda boleh menggantung rama-rama dengan benang di siling. Adalah disyorkan untuk menggantung rama-rama pada benang yang berlainan panjang. Anda boleh menggunakan kedua-dua benang berwarna dan garis memancing telus. Perkara utama - benang mesti tahan perhiasan.

Kertas Wall Decor

Kertas Wall Decor

kembali ke menu ↑

Rama-rama yang menyala

Untuk membuat kesan kupu-kupu bercahaya, anda perlu memasang kupu-kupu ke dinding putih, dan di sebelahnya haruslah meja dengan meja lampu. Untuk membuat komposisi sedemikian, anda perlu:

 • Stensil
 • Cat fosfor dalam pelbagai warna.
 • Pensil
 • Sponge
 • Berus cat, lebih baik palet.
 • Gam (semburan lebih baik).

Pelekat bersinar di tapak semaian

Pelekat bersinar di tapak semaian

Bahan boleh dibeli di kedai alat tulis khusus. Untuk pembuatan komposisi adalah perlu:

 • Betulkan stensil di dinding menggunakan gam. Anda juga boleh pin mereka dengan pin.
 • Potong span ke dalam kepingan kecil dan pasangkan pada pemegang berus (anda boleh menggunakan cat dan span biasa).
 • Sapukan cat dalam stensil. Jika anda ingin membuat rama-rama berwarna, disyorkan untuk mencampur warna dalam palet.
 • Apabila cat kering, anda perlu menanggalkan stensil dengan teliti, hidupkan lampu dan nikmati komposisi yang indah di dinding.

Sangat mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Sangat mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Untuk membuat komposisi lebih menarik, rama-rama mesti mempunyai saiz dan bentuk yang berbeza. Stensils di dinding diletakkan di sudut yang berbeza dan di tempat yang berbeza.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Buat hiasan dapur sendiri: Bagaimana cara mendekatkan isu secara profesional? Idea asal untuk dekorasi dinding, apron, siling (200+ Foto)

kembali ke menu ↑

Kraftangan diperbuat daripada kertas berwarna

Untuk membuat rama-rama cantik dari kertas berwarna, anda perlu:

 • Pencetak
 • Kertas tebal warna yang betul.
 • Kertas putih.
 • Pensil.
 • Kadbod (ketumpatan sepatutnya membengkokkannya).
 • Gam
 • Gunting

Lihat kelas induk untuk memudahkan.

Lihat kelas induk untuk memudahkan.

Selepas menyediakan semua bahan yang anda perlukan untuk mula membuat kraf:

 • Templat imej dicetak pada kertas putih dan dipotong. Sediakan lebih templat sekiranya sesetengah orang tidak berjaya buat kali pertama. Adalah lebih baik sekiranya templat berbeza dengan saiznya.
 • Lampirkan templat kepada kadbod, bulatan dengan pensil mudah, kemudian dipotong. Sekiranya anda boleh, cetak gambar dengan segera pada kadbod.
 • Potong corak kadbod di bahagian belakang kertas berwarna dan potongnya. Bendakan kertas dengan separuh supaya kupu-kupu itu tebal.
 • Sapukan gam pada bengkok, luruskan rama-rama dan tekan dengan jari anda ke dinding. Selepas beberapa lama, tersebar sayap kraf.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Buat sendiri rama-rama berwarna - mudah dan mudah

Kupu-kupu berwarna dalam bil

Petua untuk berkongsi

Anda boleh melekatkan rama-rama di dinding dalam kekacauan, atau dalam satu arah (dalam kes ini, semua serangga perlu saiz yang berbeza).

Cantik dan banyak - kelihatan hebat

Cantik dan banyak - kelihatan hebat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Hiasan dinding dapur: 205 + Pilihan Foto (panel, lamina, plaster). Bagaimana untuk menggabungkan kepraktisan dengan estetika?

kembali ke menu ↑

Rama origami

Origami - penyelesaian terbaik untuk kraf keluarga. Rama-rama tersebut akan kelihatan asli dan tidak biasa kerana sayap volumetrik.

Untuk rama seperti ini diperlukan:

 • Akhbar atau majalah lama.
 • Mana-mana cat (contohnya, gouache).
 • Kawat itu nipis.
 • Tang.
 • Pensil.
 • Gunting
 • Penguasa.

Anda boleh membuat komposisi tiga dimensi.

Anda boleh membuat komposisi tiga dimensi.

Setelah menyediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk kraf, anda boleh mula bekerja:

 • Potong dari kepingan segi empat berukuran 4 hingga 4 cm atau 5 hingga 5 cm.
 • Gulungkan kertas dua kali ganda.
 • Lipat persegi yang terhasil diagonal dalam dua arah yang berbeza.
 • Letakkan kertas dengan lipatan untuk membentuk segitiga.
 • Bend kedua hujung lapisan atas ke bahagian atas.
 • Hidupkan segitiga ke sisi lain dan bengkok sudut sehingga ia melampaui batang kraf.
 • Bend segi tiga di sisi lain dan pasangkannya ke pangkalan.
 • Cat hujung sayap dengan cat berbeza.
 • Buat badan rama-rama dan antena wayar dari dawai.
 • Kembangkan rama-rama dengan segitiga merah jambu ke atas, bengkokkan sayapnya dan berikan mereka apa-apa bentuk.
 • Berikan kerangka kawat di lem dan pasang kraf.
 • Serangga dipasang di dinding dengan cara yang boleh dipercayai.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Origami Butterflies - tidak, tidak

Rama-rama kertas

Kraf jumlah untuk pemula

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan jubin bilik mandi: 185+ (Foto) pilihan dinding

kembali ke menu ↑

Kraf vinil

Membuat kupu-kupu adalah tugas yang mudah, jika anda melakukan semuanya dengan jelas dan mengikut arahan. Untuk melakukan ini, anda mesti membeli bahan yang diperlukan:

 • Rekod vinil lama.
 • Krayon dua warna - hitam dan putih (anda boleh menggunakan pensel berwarna sebaliknya).
 • Corak rama-rama.
 • Gunting

Daripada rekod vinil - kelihatan asal

Daripada rekod vinil - kelihatan asal

Templat sebaiknya menjadi kadbod. Selepas menyediakan semua yang anda perlukan, anda boleh mula membuat aplikasi itu sendiri:

 • Tandakan pada pinggan tengah template. Lingkaran garis pinggang dengan kapur putih atau pensil, dan pelekat hitam di sekitar tengah plat.
 • Ambil lembaran penaik, tutupnya dengan kerajang, letakkan plat di atas kerajang. Panaskan ketuhar hingga 400 darjah, letakkan lembaran penaik di sana. Segera tanggalkan kuali dengan pinggan, kerana ia mula cepat berubah, selepas kira-kira 45 saat.
 • Gunting tajam untuk memotong rama-rama dari pinggan. Jika ia mengeras lagi semasa pemotongan, ia mesti dimasukkan ke dalam ketuhar. Vinyl menyejukkan dengan cepat, jadi anda perlu memotong bukan hanya berhati-hati, tetapi juga dengan cepat. Anda mungkin perlu memanaskan templat ini beberapa kali.
 • Apabila serangga dipotong, ia mesti dibengkokkan dengan separuh;
 • Apabila rama-rama telah menyejukkan sepenuhnya, anda boleh gam ke dinding.

Hasilnya pasti akan mengejutkan anda.

Hasilnya pasti akan mengejutkan anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana untuk menggantung gambar di dinding dengan indah dan asli (170+ Foto)? Idea kreatif untuk aksen yang terang

kembali ke menu ↑

Clay moths

Anda juga boleh membuat kupu-kupu dari tanah liat polimer. Ia adalah seperti mudah untuk mengukir daripadanya dari plastik, tetapi ada satu perbezaan - tanah liat polimer mengeras selepas beberapa ketika.

Untuk keperluan kraf:

 • Bentuk rama-rama.
 • Tanah liat polimer mana-mana warna (kira-kira 25 g setiap 1 rama-rama).
 • Benang putih, yang digantung sendiri digodam.

Selepas membeli semua komponen, anda boleh mula membuat kupu-kupu:

 • Letakkan tanah liat polimer dan potong kosong dengan acuan. Di tengah kosong, buat 4 lubang dengan jarum (untuk menggantung rama-rama).
 • Bendakan sayap pada sudut yang berbeza, letakkannya di dalam mangkuk kaca baking.
 • Bakar tanah liat selama 15 minit di dalam ketuhar pada suhu yang dinyatakan dalam arahan untuk tanah liat.
 • Jika lubang selepas penaik sempit, anda boleh membesarkannya dengan pisau tajam. Jika pinggangnya tidak, mereka disyorkan untuk pasir dengan kertas pasir.
 • Thread benang melalui lubang dalam bentuk salib dan simpulkan simpulan. Melalui simpulan ini, benang butang dan pasangkan ke dinding.

Tanah liat polimer mudah untuk digunakan.

Tanah liat polimer mudah untuk digunakan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Rama-rama di pedalaman

Kami mengemas kini reka bentuk dengan bantuan rama-rama di dinding

Pelbagai penyelesaian reka bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 140 gambar)

9.2 Skor Jumlah
Rama-rama di dinding

Hiasan dalam bentuk rama-rama di dinding sesuai untuk individu kreatif yang suka membuat benda dengan tangan mereka sendiri. Membuat kupu-kupu juga merupakan peluang yang baik untuk meluangkan masa bersama keluarga anda mengenai kraftangan. Rama-rama boleh dibuat dari hampir apa-apa bahan, perkara utama adalah fantasi dan keinginan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

8.4Skor pakar
Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
10Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
10
Pendedahan topik
10
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Rama-rama mencerahkan dinding monokrom membosankan.
 • Cahaya dalam kraf gelap kelihatan cantik pada waktu petang atau pada waktu malam.
 • Untuk pembuatan kraf tangan tidak memerlukan banyak wang.
Cons
 • Tidak dapat dipercayai dari pengancing - jika kerja keras, tidak setiap gam akan menahannya.
 • Daripada gam dan kertas dinding merosakkan.
 • Kupu-kupu kertas bersifat pendek, dan selepas itu mereka perlu diubah.
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

1 komen
 1. Balas Avatar
  Rama-rama tanpa gam 01/06/2019 daripada 09:57
  5
  Relevan maklumat
  100
  Ketersediaan permohonan
  100
  Pendedahan topik
  100
  Kebolehpercayaan maklumat
  100

  Dan saya memotongnya dari kertas dan melekatkannya dengan pin. Dinding tidak rosak, kos sifar.

  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk